Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

9 saker din nästa bil verkligen behöver ha

Extrautrustningen blir allt viktigare på din bil. Massor av ny teknik översvämmar bilarna och i dag är det svårare att köpa en ny bil än en ny dator.
Men det är långt ifrån all ny teknik som det är värt att satsa på. Enkla saker som lång garantitid, dragkrok och vägassistans är viktigare.
Här är nio saker jag tycker att din nästa bil – ny eller begagnad – ska ha.

1. Autobroms

Foto: Volvo

Kommentar: Så kallad autobroms är den största enskilda säkerhetsdetaljen på nyare bilar sedan antisladdsystemet. En bra autobroms ska kunna stanna bilen helt om det dyker upp en bil eller en fotgängare framför bilen. Men läs på ordentligt hur tekniken fungerar för varje fordon då det fortfarande finns nya bilar med usel autobroms.
För många bilar är det här också tillval, det kostar extra. Köper du en ny bil ska du absolut välja en modell med en bra autobroms och köper du begagnat är det bra att undersöka om bilen har autobroms och vilken version det är. En bra autobroms räddar liv men det handlar också om att undvika onödiga kökrockar i låg fart. En bra autobroms arbetar tillsammans med en smart farthållare.