Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

5 mest klickade bilarna på Blocket – just nu

Knight Rider-bilen (inte originalet) är mest eftersökt på Blocket just nu.
Foto: BLOCKET
En Amazon som stått i en lada i 30 år har skapat rejält med intresse.
Foto: BLOCKET
Dieselkonverterad Volvo 760 - verkar vara en vinnande kombination.
Foto: BLOCKET
Mercedes E200, den mest normala på topplistan?
Foto: BLOCKET
Volvo P1800 i bruksskick.
Foto: BLOCKET

Är den Volvo XC40 Recharge eller Volkswagen ID.3 den hetaste bilen just nu?

Det beror på vem du frågar. Och frågar du Blockets bilintresserade så är svaret ”ingen av dem”.

Här är de 5 mest klickade bilannonserna på Blocket just nu.

Vad som gör en bil intressant handlar naturligtvis om mängder av saker och adderar du människors olika smak blir det ännu fler. 

Men om vi smalnar av definitionen ”intressant bil” en aning och bara tittar på vilka bilar som Blocket-besökarna klickar mest på – då framträder en väldigt intressant bild. Delvis ganska långt från elbilar och annat modernt och tekniskt just nu.

– Projektbilar, sportbilar och snygga familjebilar är det som svensken framför allt klickar på. Den gemensamma nämnaren ser vi är drömmar. Antingen drömmer man om en häftig sportbil att köra runt med, eller ta sig an ett projekt - där ser vi att Volvo Amazon är bland de mest eftertraktade projekten eller så drömmer man om en lite snabbare, snyggare eller rymligare familjebil än den man kanske har idag”, säger Tero Marjamäki, pressansvarig Blocket Fordon, och fortsätter:

– ”Knight Rider” har snabbt seglat upp på mest klickade topplistan och drar många nyfikna ögon till sig, och vem har väl inte drömt om att likt David Hasselhoff få glida runt i KITT och rädda världen?!

För er som är födda i modern tid kommer vi nu förklara vad Tero Marjamäki menar med ”Knight Rider”. Här är 5 mest klickade bilannonserna på Blocket just nu.

Pontiac Trans Am från 1984, ombyggd för att likna bilen från tv-serien Knight Rider. Ja, den kan prata.
Foto: BLOCKET

1. Knight Rider 

Kommentar: ”Knight Rider” var en amerikansk tv-serie med David Hasselhoff i huvudrollen. Eller ja, huvudrollen får väl egentligen sägas tillhörde bilen i serien. En Pontiac Trans Am (1982). Nu säljs en liknande bil (från 1984), ombyggd för att likna just bilen i ”Knight Rider”. Ägaren, som också är den som byggt om bilen, vill byta den mot en amerikanare från 1950-talet, för ett värde omkring 120 000 kronor. Bilen har gått drygt 18 000 mil, är automatväxlad, bensindriven och säljs bland annat med frasen ”Hör av dig om vad du har så kanske du kan leka David Hasselhoff om du har tur.”

Och den är alltså bilen som toppar listan över ”mest klickade Bilannonser på Blocket senaste 7 dagarna.

Mercedes Benz E200 CGI 184 AUT NAVI PDC från 2011.
Foto: BLOCKET
Foto: BLOCKET
Foto: BLOCKET
Foto: BLOCKET

2. Mercedes Benz E200 

Kommentar: Näst mest klickad är bilannonsen för denna Mercedes från 2011. Lite av en katt bland hermelinerna eftersom den ju kanske är av den mer moderna/normala sorten. Importerad från Tyskland, välutrustad och säljs av bilhandlare. Just nu är priset 139 900 kronor.

Volvo Amazon B16 Sport från 1958.
Foto: BLOCKET
Foto: BLOCKET

3. Volvo Amazon B16 Sport  

Kommentar: En riktig ladugårdshemlighet! Ägaren har haft ”den gamla damen inlåst i över 30 år, men har insett att det är bättre att någon annan tar över så att hon får komma ut och visa upp sig igen. Det är hon värd.” Bilen är från 1958, i originalskick, osvetsad och oskruvad. Begärt pris är 38 000 kronor.

Volvo 760 från 1990.
Foto: BLOCKET
Konverterad till diesel.
Foto: BLOCKET

4. Volvo 760 d24tic 

Kommentar: En dieselkonverterad 760 som drar mycket intresse på Blocket. Säljaren skriver att bilen ”drar inga vätskor, blandar inget och läcker inget!” Nybesiktigad och skattefri från årsskiftet. Priset är satt till 100 kronor men bilen, som gått 25 000 mil, kostar naturligtvis mer än det. Eller som säljaren skriver ”vet du inte värdet på bilen så behöver du inte höra av dig”. Ett byte till ”nyare Mercedes, Volvo, Audi och BMW” kan också vara av intresse.

Volvo P1800 från 1969.
Foto: BLOCKET

5. Volvo P1800 

Kommentar: Kanske är det här dyrgripen bland de mest klickade bilarna just nu. En Volvo P1800 från 1969. Två ägare, där den senaste haft den ända sedan 1974. Körd drygt 6 000 mil, enligt uppgift, och har ovanlig taklucka från tyska Golde. 104 hästkrafter och i bruksskick. Priset som säljaren begär är 150 000 kronor.

Annons: