Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

5 bildval som får din bil såld på Blocket

När det gäller att få din begagnade bil såld på Blocket är naturligtvis bilderna viktiga. Men det finns fotostilar som ska undvikas.

– Fallgroparna är många. Garageljus istället för dagsljus, skitig bil i stället för nytvättad, baklucka som förstabild istället för en helhetsbild, säger Linnéa Aguero, presschef och hållbarhetsansvarig på Blocket.

När det gäller lyxmodeller är det många bilder som gäller.

– Det krävs för att fånga köparens intresse – det är en smal målgrupp och bilderna måste motivera priset. Det är också oftast vackra bilar att visa upp.

Flest annonsbilder har annars annonsörer som bor i natursköna kommuner såsom i skärgårdsidyllen Strömstad eller i Bengtsfors, känd för sina många sjöar och djupa skogar.

Här följer 5 fotostilar som kan vara värda att kopiera. De fungerar bevisligen bra för säljarna på Blocket.

v

1. I kvällssol och med dramatisk himmel

Foto: BLOCKET

Att dramatik säljer är inget nytt och när det gäller bilannonser går det även att fixa till drama över och bakom bilen – via en snygg himmel. Kvällssolen är dessutom mjukare och det mesta blir charmigt och spännande. Här handlar det om en Fisker Karma EcoSport -12 som var till salu för omkring en halv miljon kronor. Snygg bil – och otroligt snygg himmel!