Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

15 bästa familjebilarna de senaste 20 åren

En stor och rejäl kombi. Det har varit modellen för den svenska familjebilen.
Och visst dominerar kombibilen när vår expert Jan-Erik Berggren listar de familjebilarna som gjort störst intryck på honom genom åren.

Jan-Erik Berggren har testat bilar för Expressen och Allt om Bilar sedan sommaren 2001 och här är hans 15 bästa familjebilar.

3. Volkswagen Sharan

Kommentar: Jag har ägt en blå Sharan från 1998 och mina barn älskade den. Det gick att plocka ur alla sju stolarna – som var individuella – och det fanns ett praktiskt bord i ryggstödet på framstolarna. Den saknade klimatanläggning men det gick bra att öppna sidorutorna – så som man gjorde förr. Sharan var en gång ett samarbetsprojekt mellan Ford, Seat och VW med syskonbilarna Ford Galaxy och Seat Alhambra.


Första generationen kom 1995 och bilen förnyades 2001 och 2006. Sharan finns fortfarande kvar i VW-programmet, och hos Seat som Alhambra, men tiden verkar springa ifrån den här fina designen. Dagens Sharan har skjutdörrar vilket gör den ännu mera praktisk för en barnfamilj. Är du ute efter en begagnad familjebil så är Sharan ett bra alternativ. Står du bara ut med den lite busslika körställningen och något sega styrningen så får du en slitstark kompis. Och kanske älskar dina barn bilen lika mycket som mina gjorde.

Till hela listan