Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

15 bästa familjebilarna de senaste 20 åren

En stor och rejäl kombi. Det har varit modellen för den svenska familjebilen.
Och visst dominerar kombibilen när vår expert Jan-Erik Berggren listar de familjebilarna som gjort störst intryck på honom genom åren.

Jan-Erik Berggren har testat bilar för Expressen och Allt om Bilar sedan sommaren 2001 och här är hans 15 bästa familjebilar.

1. Volvo V70

Kommentar: Bilen som byggde det moderna Sverige och en mångårig bästsäljare för Volvo. Och jag är säker på att när V70 skulle ersättas med den betydligt dyrare och större V90 föregicks modellbytet av otaliga strategimöten på Torslandaverken.


Jag minns speciellt modellbytet 2007-2008. Testkörningen hölls i Tyskland och Volvo rullade fram modeller som var allt annat än bränslesnåla – som låg i tiden. Pr-folket skruvade på sig och lovade att snålare motorer var på gång. Bakom kulisserna hade Volvo då redan skapat DRIVEe-projektet med grönare drivlinor lite i hemlighet, men det var det ingen som vågade berätta. V70 byggdes 1997-2016 och är vår vanligaste bilmodell på vägarna. Trots att många alltid klagade på att bagageutrymmet inte var lika fyrkantigt och rymligt som på 900-serien är det många som i dag längtar till de stora klassiska V70-bilarna.