Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

10 reabilar som kan bli ditt bästa köp

Vinterrean sjunger på sista versen i bilhallarna. Och det finns en hel del fynd att göra.

Här finns modeller som har något år på nacken och som blir ett bra köp nu när priserna sjunker. Här finns bilarna som nu snabbt, snabbt måste ut ur bilhallarna för att ge plats för nytt. Och här finns ett par nylanseringar som har ett riktigt bra introduktionspris.

Häng med över tio reabilar som verkligen kan bli vinterns bästa nybilsköp.

1. Renault Captur

Pris: från 140 000 kronor.

Kommentar: Renault har två pigga suvar i bra storlek och av de pågående erbjudandena som Renault har så har vi valt ut minstingen Captur. Tre års fri service, fyra vinterhjul och fem års garanti ryms i ett frånpris på drygt 140 000 kronor. Det finns också ett privatleasingerbjudande på drygt 2000 kronor per månad. Captur saknar dieselalternativ, vilket inte alls gör något i en bil i den här storleken, och fyrhjulsdrift, som vi förstås allra helst sett som alternativ förstås.

Men du får en bil med högt insteg och bra åkkomfort. Ett skjutbart baksäte gör också att det ryms både personer i baksätet och ett relativt stort lastutrymme i den korta bilen. Captur är i praktiken en Clio i suv-format. Ett tips är att pruta hårt på 120-hästkraftersmotorn med automatlåda och Expression-paketet. Det borde gå att få ner en sån bil till cirka 160 000 kronor.

Läs hela vårt test av Renault Captur här.