10 lyxiga limousiner för dig som är rik

Har du jobbat stenhårt och sparat mycket pengar? Kanske sålt en het start-up-firma och blivit miljonär? Vunnit i Grannyran? Eller har en välbärgad släkt?

Vad det än är som gör att du har väldigt mycket pengar så kanske du då funderar på vilken bil du ska välja – som din chaufför kör medan du tar det lugnt i baksätet. (Även bra tips för dig som vill hyra något med stil till studentbalen eller Nobelfesten.)

Carbuzz har listat 10 limousiner för dig som vill ha bra plats för benen. Och kanske lite champagne.

1. Rolls-Royce Phantom

Först på listan är ett ganska självklart alternativ för dig som verkligen vill att det ska synas att du har råd med det mest exklusiva. Och ja, en Rolls-Royce borde kunna gå hem hos de av er som är bilentusiaster också – med sin kvalitet rakt igenom. Det finns andra Rolls-Royce-modeller som är roligare att köra men i det här fallet ska du ju köras så då passar Phantom alldeles perfekt. Det här är en bil som ska avnjutas från baksätet. Enligt tillverkaren själv är det här dessutom "världens tystaste bil".


2. Mercedes S-klass

För att väga upp listans etta (Rolls-Royce) kommer här på andra plats dess ”raka” motsats – en bil som inte skriker ut att du har otroligt mycket pengar, samtidigt som all teknik i bilen arbetar stenhårt för att du knappt ska veta att du faktiskt körs omkring på svenska vägar. Mercedes S-klass är snygg och väldesignad men när du kliver ut ur bilen för att ta möta pressfotografernas blixtar på röda mattan så är det du som syns – bilen blir en perfekt bakgrund, exklusiv men utan att stjäla stålkastarskenet.


3. Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Executive

Gillar du sportbilar men tycker att det ändå ibland krävs lite mer exklusiv (och modern) stil på vägen? Då har Porsche det perfekta alternativet i Panamera Turbo S E-Hybrid Executive. Knappa 700 hästkrafter i ett förlängt chassi där även passagerarens ben får plats. Att sitta i en "hybridlimo" som gör 0-100 km/h på dryga 3 sekunder lär attrahera en hel del unga influcencers och it-miljonärer.


4. BMW M760Li xDrive V12 Excellence

Mercedes har sin S-klass, BMW har M760Li xDrive V12 Excellence. Med andra ord, en modell som på alla sätt passar för den som vill ha en lyxig limousin utan att för den skull känna ett behov av att tala om för alla andra hur mycket pengar du har. Naturligtvis som du samtidigt tydligt visar att du står för 100 procent kvalitet. Det är för övrigt den enda V12-modell som BMW fortfarande bygger, om du vill ha ett ”motorsentimenalt” skäl att välja den här limousinen.5. Range Rover SVAutobiography LWB

Okej, det här är en rymlig bil redan i originalutförande och med extra utrymme (LWB står för Long Wheelbase) blir det ännu trevligare. Skulle du mot förmodan snabbt behöva ta till flykten, på både motorväg och i skogen, så är det här rätt val. V8 på 5 liter gör denna SVAutobiography som tagen ur en film där elaka agenter ska undvikas.


6. Audi A8 L

Nej, det är inte alltid Audi som är första bilmärket du kommer på när du ska nämna en limousintillverkare. Häftiga biljakter med Jason Statham bakom ratten, ja. Men inte glidarstunder med en miljardär. Tiderna förändras dock och med A8 L erbjuder Audi en komfortupplevelse i yppersta världsklass. För dig som gillar modern, sober stil och inte har några problem med bilköer och liknande – eftersom det ger dig en möjlighet att arbeta i lugn och ro via baksätet.


7. Bentley Mulsanne Extended Wheelbase

Vill du åt Rolls-Royce-nivån men tycker att just det märket inte passar din syn på livet och samhället? Då kan Bentley Mulsanne vara rätt alternativ. Den fantastiska interiören och den elektriska gardinen (standard) som håller ditt billiv privat visar dig hur mycket kraft som lagts på detaljerna – i en bil som är motsvarigheten till din egen privata klubb.


8. Mercedes-Maybach S650 Pullman

Gillar du Mercedes men tycker att S-klass är för timid och osynlig – då ska du kolla in denna Maybach S650 Pullman. Den är, till skillnad från en del andra på den här listan, 100 procent limousin. Monarker, oligarker och alla andra rika som rimmar på "arker" – det här är bilen de väljer. 6,5 meter lång och med rejäla säkerhetsattiraljer som tillval. (Då heter den Guard och väger 6,5 ton...)


9. Cadillac Escalade ESV

Amerikansk lyx med mycket utrymme för packning – där har du Cadillac Escalade ESV. Ja, den kostar en hel del och lär ge en del kommentarer från andra. Men gillar du den här sortens bilar – som dessutom troligtvis kan dra din lyxbåt bakom sig också – så bryr du dig nog inte om vad andra tycker. I varje fall inte när det gäller din bil.


10. Volvo S90

Finns det verkligen en svensk som platsar på den här listan? Jadå. För dig som inte nödvändigtvis måste ha en tysk bil går det alldeles utmärkt att välja Volvo S90. Den är enkel, raffinerad och tekniskt mycket modern. Utrymmet räcker och blir över och stilen är snyggt stram. Kanske inte valet många gör när det är dags att köras omkring men det är definitivt ett alternativ för dig som inte vill vara som alla andra. Kanske låter lite paradoxalt – kan en modell från Volvo sticka ut i Sverige? Snackar vi limousin-nivå så är svaret absolut ja. I synnerhet den lyxigaste versionen som går under namnet S90 Excellence.

Annons: