Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

10 bästa elbilarna just nu – laddade och klara

Flera moderna elbilar klarar i dag närmare 50 mil med fulladdat batteri. Och priserna har börjat falla på flera modeller vilket gör elbilen konkurrenskraftig redan vid köpet.
Så inför sensommarens stora jakt på den perfekta elbilen – här är de 10 bästa elbilsköpen i dag. Plus några bubblare som blir storsäljare i framtiden. 

1. Jaguar I-Pace

Pris: från cirka 939 900 kronor
Kommentar: Ni som läste mitt test av Jaguars nya elbil förstår att den finns med på listan, trots den höga prislappen. Det här är den första bilen från en redan etablerad tillverkare som från grunden utvecklats för eldrift. Och jag är så imponerad av hela paketet och hur välbalanserad och smart den här elbilen är. Köregenskaperna matchar drivlinan och allt sitter dessutom i ett riktigt snyggt suvpaket. Fyrhjulsdriften och energiåtervinningen är två direkta anledningar att lägga de extra pengarna eller att välja Jaguar framför till exempel de lika dyra Tesla-modellerna. Räckvidden är drygt 45 mil enligt den nya tuffare körcykeln och batteripaketet är på 90 kWh. Jaguar har haft problem med att vissa I-Pace inte tar laddning men det verkar vara åtgärdat nu.