Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

10 bästa bilklippen just nu

Det är sensommar och bilbranschen befinner sig i baksmälla efter den stora skatteomläggningen den 1 juli. Bilförsäljningen backade rejält förra månaden och nu slåss importörerna för att rädda årsbudgeten och marknadsandelarna.
Det betyder kraftigt sänkta priser på de modeller som fått en stor skattehöjning. Och en bra chans för dig som nybilsköpare att göra bra sensommarklipp.
Här är 10 bra modeller som fått stora prissänkningar. Ja, det handlar i något fall om så mycket som 250 000 kronor.

Alfa Romeo Stelvio

Pris: från 359 900 kronor.
Kommentar: Alfa Romeo hade hoppats mycket på sin nya suv Stelvio men modellen hamnade lite snett i den nya fordonskatten. Nu rear bland andra Hedin Bil ut en Stelvio med en tvålitersbensinare på 200 hästkrafter, automatlåda och fyrhjulsdrift för 359 900 kronor. Jämfört det med det ordinarie priset på hela 475 000 kronor. Prissänkningen är alltså över 115 000 kronor. Du får en kvick och körglad suv som reagerar blixtsnabbt på minsta kommando. Och du får ett bilmärke med karaktär. Den mindre bensinmotorn räcker gott och väl till och även om skatten blir lite högre de första tre åren så får du en bil att verkligen älska och umgås med. Styrningen kan vara lite väl snabb och se över bagageutrymmet så att det räcker för din förväntade last.