Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

10 bästa bilklippen i höst och vinter

Det är köer och långa väntetider till flera av de mest populära bilarna.
Men varför vänta.
Det finns väldigt många bra nybilsköp att göra i höst.
Här är 10 riktigt prisvärda erbjudanden just nu, riktiga höstklipp.

1. Audi Q5

Foto: Audi

Pris: från 422 000 kronor.
Kommentar: Audi kan nå finalen i Car of The Year 2018 med sin fina mellanklassuv Q5. Det här är en modell som bland annat vunnit flera klasstester mot bilar som Volvo XC60 och BMW X3 med flera. Bilen presenterades redan i januari men är ändå en av årets allra bästa bilnyheter. Fin komfort, lagom stora utrymmen och med rätt drivlina väldigt trevlig att köra. Audis nackdel i konkurrens med andra märken brukar vara de dyra tillvalen, extrautrustningen. Därför är det här erbjudandet så bra. Audi erbjuder en Q5 med en tvålitersdiesel på 190 hästkrafter, fyrhjulsdrift och automatlåda för 422 000 kronor. Det är drygt 50 000 kronor under listpriset. Nej, vi behöver väl inte säga att den här bilen får hög skatt i det nya systemet för fordonsskatt nästa höst. Så det finns ingen anledning att vänta.


2. Ford Mondeo 2,0 TDCi

Foto: Ford

Pris: 234 900 kronor.
Kommentar: Nu slår kanske många läsare bakut eftersom jag hade med Ford Mondeo på en icke-köpa-lista häromveckan. Men det är förstås, som alltid, en prisfråga. Hedin Bil rear ut Mondeo med en tvålitersdiesel på 150 hästkrafter för 234 900 kronor. Och det går säkert att pruta ytterligare på det priset som ligger hela 60 000 kronor under det ordinarie priset. Visst, Mondeo har som koncept några år på nacken men du får en stor, rymlig och komfortabel bil för samma pengar som en bil i Golf-klassen.


3. Kia Niro PHEV

Foto: Kia

Pris: från 298 900 kronor.
Kommentar: Kia blev tredje största märke i Sverige i september och det är väl inte bara för att jag fortsätter att tjata om att Niro och Optima som laddhybrider är riktigt bra köp. Nu har Hedin Bil sänkt priset på Niro PHEV med cirka 15 000 kronor. Därmed kryper bilen under 300 000-gränsen. Och vill du ha en laddhybrid är det bra att slå till nu innan det blir riktig rusch efter bilarna efter den 1 augusti nästa år då den nya fordonsskatten tickar in och gör dieslar och bensinare dyra att köpa. Klarar du av det lilla bagageutrymmet i Niro – litet jämfört med större suvar och mellanklasskombisar – så är det här en bil du kommer att trivas i. Och gillar du inte att ladda så har Hedin bil Niro som hybrid för 214 900 kronor, även det cirka 15 000 kronor under listpriset. Pruta till dig vinterhjul också så har det blivit en bra affär.


4. Seat Ibiza Style

Foto: Seat

Pris: från 139 900 kronor.
Kommentar: Seat kom ut med sin nya Ibiza redan senvintern 2017. Därmed fick Seat vara första bil ut på en helt ny MQB-plattform från Volkswagengruppen. Nästa bil på plattformen var den VW Polo som vi testkörde i Tyskland bara för ett par veckor sedan.  Jag körde både Ibiza och Polo under Car of The Year-testerna i Danmark i förra veckan och Ibizan inponerade med bra utrymme i baksätet för att vara en småbil och riktigt bra köregenskaper. Drivlinorna känner vi igen från VW-syskonen. Ibiza låter lite mer i kupén än Polo och har inte den senaste instrumenteringen. Men så har Ibiza också ett helt annat pris. Seat säljer bra i Sverige men erbjuder ändå Ibiza Style från 139 900 kronor. Väljer du privatleasing kommer du undan med 1 795 kronor per månad, vilket är riktigt lågt. Det är inte många bilar, oavsett storlek, som ligger under 2 000-kronorosgränsen.


5. Nissan X-Trail

Foto: Nissan

Pris: från  279 900 kronor.
Kommentar: Då och då får jag kritik för att jag omväxlande tipsar om respektive avråder ifrån köp av utgående modeller. Men det beror förstås på pris och vilken form av modellbyte det gäller. Holmgrens Bil erbjuder en Nissan X-Trail dsi130 X-tronic Tekna, sjusitsig för endast 279 900 kronor. Det är hela 70 000 kronor det listpris som en gång gällde för modellen. Här kom X-Trail i somras med en enklare ansiktslyftning men det är inga jättestora uppdateringar på bilen. Och då kan du ju göra roligare saker för 70 000 kronor än att ge dem till bilhandlaren. X-Trail är stor och rymlig och med bra komfort. Vägegenskaper kunde varit snabbare och med bättre respons.


6. Subaru Outback

Foto: Subaru

Pris: från 299 900 kronor.
Kommentar: Subaru har i sin kombi Outback en av landets mest populära kombibilar. Men Holmgrens bil har av någon anledning fått ett par 2016-dieslar stående i ett hörn som nu ska reas ut. Alla har en tvålitersboxerdiesel men utrustningsnivån skiljer en aning. Den billigaste – med ett nedsatt pris på cirka 70 000 kronor – har utrustningsnivån Ridge. Subaru ska sluta utveckla dieselmotorer och kanske är det därför som handlarna nu gör allt de kan för att bli av med allt gammalt nytt. Många nöjda bilägare kan vittna om att Subaru fyller sitt syfte. Det är en praktisk arbetshäst om än inte med den snyggaste eller häftigaste designen.


7. Alfa Romeo Stelvio

Foto: Alfa Romeo

Pris: från 430 000 kronor.
Kommentar: Den kvickaste av alla mellanklassuvar. Och kanske den snyggaste. I vilket fall den med mest personlighet. Många av landets Alfa-handlare har fått order om att göra allt de kan får att sälja Stelvio som är en mycket viktig lansering för Alfa Romeo under hela hösten och vintern. Styrningen är så snabb att du märker direkt du sätter dig vid ratten. Och det är precis där du ska leta efter startknappen – bara ett tips eftersom det ser lite roligt ut om du inte kommer iväg vid provkörningen. Stelvio är en mellanstor suv som du verkligen bör provköra innan du bestämmer dig för något annat. Om inte annat så bara för att.


8. BMW 520d xDrive Touring

Foto: BMW

Pris: från 439 900 kronor.
Kommentar: Jag körde en BMW 5-seriekombi till Car of The Year-testerna i Danmark och det går inte annat än att imponeras av BMW:s fina balans mellan komfort och körglädje. BMW har också uppdaterat sin instrumentering och klarar bland annat Apple CarPlay utan sladd. BMW har också ett bra säkerhetspaket som du kan anpassa en del till hur du vill ha det. Holmgrens Bil har kampanjpris på både 520d och 520d med fyrhjulsdrift. Med vintern runt hörnet är det förstås extra aktuellt med fyrhjulsdrift och mellanskillnaden är inte mer än 7 000 kronor. Reapriset är 49 000 kronor under ordinarie pris för xDrive och hela 56 000 kronor under för vanliga 520d.


9. Citroën C3 PureTech 82

Foto: Citroën

Pris: från 124 900 kronor.
Kommentar: Det här erbjudandet visar att det är bra att surfa runt bland olika handlare och inte bara gå på märkets egen hemsida. Hedin Bil har ett kampanjpris på Citroëns trevluga småbil C3 som ligger tusenlappar under vad motsvarande bil går att byggas för hos citroen.se Du får mellanutrustningsnivån Feel och du kan välja mellan tre olika takfärger. Det här är en väldigt trevlig småbil som passar mycket bra i stads- och tätortstrafik. Ute på landsvägen och motorvägen bullrar det en del men priset, se på priset. Du får också bra utrustning i paketet, som till exempel parkeringssensorer.


10. Skoda Karoq

Foto: Skoda

Pris: från 215 600 kronor.
Kommentar: Den sista bilen på listan handlar inte alls om något erbjudande. Det handlar bara om ett riktigt bra bilköp. Bilköparna rusade till Skoda-handlarna när Kodiaq kom förra året och jag gissar att det blir något liknande nu när lillasyskonet Karoq dyker upp. Du kan välja mellan många bra drivlinor från VW-gruppens lager och Karoq är en bil med mjuka och fina köregenskaper. De tre stolarna i baksätet kan justeras individuellt och till och med plockas ur bilen – som på en hederlig gammal familjebuss. Skoda har till och med byggt bort trögheten i ratten. Det här kan bli vinterns stora succé i svenska bilhallar och vill du vara säker på att få en bil gäller det att agera snabbt.

Annons: