ANNONS
X
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Köpa ny bil eller sälja din gamla
Publicerad 1 jan 2017 13.11

Kombi med 4WD – här är de 10 bästa köpen

Volkswagen Golf Alltrack

Volkswagen Golf Alltrack

1/10

Foto: Volkswagen

Mazda6

Mazda6

2/10

Foto: Mazda

Volvo XC70

Volvo XC70

3/10

Foto: Volvo

Seat Leon X-Perience

Seat Leon X-Perience

4/10

Foto: Seat

Skoda Superb combi

Skoda Superb combi

5/10

Foto: Skoda

Ford Mondeo

Ford Mondeo

6/10

Foto: Ford

Skoda Octavia Scout

Skoda Octavia Scout

7/10

Foto: Skoda

VW Passat

VW Passat

8/10

Foto: VW

Opel Insignia

Opel Insignia

9/10

Foto: Opel

Subaru Levorg

Subaru Levorg

10/10

Foto: Subaru

Kombi och fyrhjulsdrift.

Det är vad de flesta svenskar söker när de ska köpa bil.

Och just nu kan det vara läge att slå till – det finns många bra erbjudanden på fina 4x4-bilar från olika tillverkare nu.

Här har vi listat tio av de bästa köpen.

1. Volkswagen Golf Alltrack

Golf Alltrack är ett bra alternativ som klarar svensk vinter med bravur. Bilen är dessutom rätt smidig att manövrera på trånga utrymmen och har en dragvikt på ett till 2 000 kilo. För att vara en Golf är Alltrack dyr, men jämför man med större fyrhjulsdrivna kombibilar av den här typen upplevs den som rätt prisvärd.

Bil: 1,8 TSI 180 DSG 4MOTION

Pris: Från cirka 270 000 kronor. Diesel från cirka 290 000 kronor.

2. Mazda6 AWD

Mazda6 är en riktigt elegant bil med en design som tilltalar många. Bilen är en av de roligaste att köra i klassen, men har kritiserats för att vara bullrig. Nu har det dock kommit en uppdatering som gör den lite tystare och därmed bättre lämpad för svenska vägar. Välutrustade bilar finns med fyrhjulsdrift och bra utrustningspaket.

Bil: Mazda 6 Optimum AWD.

Pris: Från cirka 315 000 kronor.

3. Volvo XC70

När nu V70 går ur tiden för att lämna plats för kommande V90 tar vi också farväl av XC70. Och det här är en bil som många kommer att sakna. Riktigt bra komfort, fina utrymmen och trygga vägegenskaper. Sista årsmodellen säljs i välutrustade Classic-utförandet, det betyder att man nu får mycket för sina pengar.

Bil: Volvo XC70 D4 AWD Classic

Pris från: Cirka 345 000 kronor.

4. Seat Leon Xperience

Volkswagens spanska varumärke Seat har släppt en lite höjd fyrhjulsdriven kombi som de kallar Seat Leon Xperience. Den här bilen är på många sätt lik Volkswagen Golf Alltrack – men den har ett kaxigare utseende. Just nu många erbjudanden på bilen, och det här kan bli billigt. Framför allt om man nöjer sig med tvåhjulsdrift.

Bil: Seat Leon Xperience TSI 125 Limited Edition.

Pris: Från 199 900 kronor. (Fyrhjulsdrift och diesel + 20 000 kronor).

5. Skoda Superb Combi 4x4

Skoda Superb är en jättebil med fantastiska innerutrymmen – det är nästan som att åka i en limousine. Lastutrymme och interiör får också många pluspoäng. Bilen, som delar mycket teknik med dyrare VW Passat, är mjuk och mycket behaglig att åka i. Väljer man fyrhjulsdriften kan det här bli en riktigt härlig vinterbil.

Bil: Skoda Superb Combi Style TDI 150, 4x4.

Pris: Från 272 700 kronor.

6. Ford Mondeo

Ford Mondeo är en verkligt trevlig bil att åka i, speciellt om man ser till hur mycket komfort man får för pengarna. Bilen går mjukt på vägen och det är riktigt tyst i kupén. Stora Mondeo kombi finns nu med fyrhjulsdrift, diesel och automat till specialpris. Massor av utrustning ingår också om man väljer business-paketet.

Bil: Ford Mondeo 2,0 TDCI Business iAWD.

Pris: Från cirka 344 000 kronor.

7. Skoda Octavia Scout

Octavia brukar hyllas som ett praktiskt och prisvärt bilval. När den senaste generationen kom blev den dessutom trevlig att åka i och ganska rolig att köra. Bra lastutrymme och smarta lösningar i bilen gör den till en härlig familjebil. Skoda Octavia finns i versionen nu i flera kampanjer där rätt mycket utrustning ingår på köpet.

Bil: Skoda Octavia Scout TDI 150 hk 4x4.

Pris: Från cirka 265 000 kronor.

8. Volkswagen Passat 4x4

Volkswagen Passat tog hem titeln Årets bil förra året och har snabbt klättrat högt upp på den svenska försäljningstoppen. Det här är snygga bilar som bjuder på bra komfort och fina utrymmen. Finns i flera versioner och man behöver inte välja den rätt dyra Alltrack-versionen för att få fyrhjulsdrift. Tillägget finns till flera motoralternativ.

Bil: Volkswagen Passat TDI 150 4x4

Pris: Från cirka 280 000 kronor.

9. Opel Insignia Sports Tourer

Bekväma, snygga och körglada Opel Insignia har funnits med ett tag, men den är fortfarande ett trevligt bilval – om man inte kräver det största lastutrymmet i klassen. Det pågår kampanjer där man kan hitta nya bilar med dieselmotor, fyrhjulsdrift och massor av utrustning för riktigt vettiga pengar.

Bil: Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTI 170 automat 4x4

Pris: Från cirka 309 000 kronor.

10. Subaru Levorg

Subaru har fyrhjulsdrift i sitt DNA och naturligtvis driver kombin Levorg på alla fyra hjul. Det här är en rolig bil att köra – det är nästan lite rallykänsla bakom ratten. Samtidigt har modellen ett anständigt lastutrymme och en klart godkänd komfort. Bilarna kommer med en hög utrustningnivå redan från start.

Bil: Subaru Levorg GT

Pris: Från 269 900 kronor.

PRIVATLEASING: 11 smarta bilval