Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Internet i bilen – så löser du sommarens stora gåta

En surfplatta och en hållare för stolen framför göra baksätet till biosalong.
Med en Carfi i bilen kan alla i baksätet dela på en internetförbindelse.
Med en Carfi i bilen kan alla i baksätet dela på en internetförbindelse.
Biltema har billiga, 60 kronor, riktigt bra headsets med mikrofon och fjärrkontroll på sladden.
Väl framme vi målet så stoppar man Carfi i en adapter från 220 till 12 volt och så kan alla lugnt surfa vidare.

Sommartid, bilresor, kanske långa bilresor med ibland otåliga barn i bilen.

Men med lite planering och teknikhjälpmedel man göra bilresan mer intressant och spännande för de i baksätet och slippa irritation.

Med en Huawei Carfi och ett SIM-kort för mobilt bredband kan man göra bilen till ett trådlöst nät. Allt som behövs är att sätta Carfi, som ser ut som en förvuxen elplugg, i eluttaget och trycka in knappen på framsidan och så kan upp till tio samtidiga användare dela på internetförbindelsen.

Carfi dyker upp på mobilen eller surfplattan som ett trådlöst nätverk och ansluts lätt bara genom att knappa in koden. Vilket kräver god syn den första gången eftersom koden finns, i pytteliten stil, på en etikett som sitter på halsen till Carfipluggen, ett gott råd är att anteckna den på ett säkert ställe först.

I Carfis översida finns också ett USB-uttag så att man kan ladda en mobil samtidigt som man är uppkopplad.

www.tele2.se säljer Carfi för 699 kronor (bredbandskostnad tillkommer).

SIM med 4G

Med ett SIM-kort som klarar 4G kan man surfa i upp till 150 Mps så nedladdningen av Expressens nyhetssida gick utan problem när vi testade. Facebook och andra chatprogram fungerade utmärkt med två användare, det som hackade lite i förbindelsen var när de båda kopplade upp sig mot Skype med videoöverföring påslagen.

Det finns flera bra fästen för framstolens baksida för surfplattor, www.kjell.com har ett som sätts fast på solens nackstöd och som kostar 200 kronor. Saknar man surfplatta så går det att handla en platta med en sjutumsskärm från http://www.teknikproffset.se för bara 449 kronor. Hörlurar (i flera olika färger och med ett riktigt bra ljud) med mikrofon och fjärrkontroll på sladden finns från www.biltema.se  och kostar 60 kronor.

Och när man väl kommer fram till stugan eller hotellet tar man med Carfi inomhus, sätter den i en adapter för 220 till 12 volt från till exempel www.clasohlson.com för 129 kronor och så kan alla surfa vidare.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Annons: