Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 28 apr 2014 17:45

Här provkör vi en STCC-stjärnas bil

Vi har fått provköra en riktig tävlingsbil.

Vi har fått provköra en riktig tävlingsbil.

1/2

Richard Göransson bakom ratten.

Richard Göransson bakom ratten.

2/2

Hallå där...

...Jan-Erik Berggren som varit ute och kört en riktig tävlingsbil.

Vilken bil körde du?

– Jag fick köra en av STCC-stjärnan Richard Göranssons alla tävlingsbilar. Richard ska köra "allt" i år och bland annat inleder han säsongen i en rallycross-bil. Varianten heter Supercar Lites och är en liten rackare från Ford på närmare 300 hästkrafter. Richard ska köra klassen i SM samt lite internationellt. Till hösten vill han prova på stora rallycross-klassen, Supercar.

Och så fick du köra?

– Ja, Richard, vår egna bloggare i racingvärlden, är riktigt snäll. Det började med att han skjutsade mig några varv och så fick jag åka ner bakom ratten.

Roligt?

– Ja, gissa. Det var till att börja med en hissnande känsla att åka med Richard från startplattan och in i första kurvan. Wow, det här är en bil som drar i väg bra. Kul också att få åka med en så duktig förare. Det ska bli intressant att följa Richard i rallycross-serien.

Hur var det att köra bilen?

– Spännande, speciellt för att Richard satt bredvid och mekanikerna stod i depån och väntade för att packa bilen till säsongspremiären i Portugal. Det hade inte varit populärt att sätta bilen i ett räcke, eller att spränga motorn. Jag tog det lugnt. Men jag förstår verkligen varför fler och fler förare börjar kika på rallycross. Det är en bra kombo mellan rally och racing och det händer alltid något ute på banan. Vi körde själva och jag kan bara tänka mig intensiteten med fler bilar runtom och fullt adrenalin.

Var körde ni och vilka andra var där?

– Vi körde på Strängnäs motorbana och Olsbergs-teamet hade några andra bilar på plats. Jag fick också äran att träffa Ricky Johnson, på 1980-talet stor stjärna i motocross med bland annat sju titlar i amerikanska mästerskapet.

Vad gjorde han där?

– Han ska testköra en Supercar-bil som han ska tävla med i X-Games senare i år. Ricky var en skön lirare som verkligen gick bra ihop med Olsbergs-teamets Andreas Eriksson.