Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 23 feb 2016 17:00

Här kör Felix Rosenqvist racing i år

Felix Rosenqvist har varit mycket framgångsrik inom formel 3. nu ska han tävla i USA för Belardi-teamet i Indylight-serien.

Felix Rosenqvist har varit mycket framgångsrik inom formel 3. nu ska han tävla i USA för Belardi-teamet i Indylight-serien.

Foto: Mattias Persson

Nu är det klart.

Felix Rosenqvist kommer att köra formel-bil även 2016.

Racingtalangen flyttar till USA för att tävla i Indylight-serien.

Felix Rosenqvist har vunnit allt som går att vinna i formel 3 - flera gånger. Och nu är han redo för nästa steg i karriären. Efter ett mycket lyckat test för Belardi-teamet tidigare i år får Rosenqvist chansen att tävla för samma team i Indylight-serien.

Och teamägaren Brian Belardi har målsättningen klar - det handlar om att vinna serien.

- Om jag kunde skulle jag slå en baklängesvolt, jublade Belardi när han fick Felix Rosenqvists namnteckning på kontraktet för 2016.

När Felix testkörde för teamet på Homestead-banan var han snabbast och näst snabbast i de två passen - trots att det var första gången han körde bilen. Och Brian Belardi var tidigt framme med ett kontraktsförslag.

Bakom Felix står förre F1- och Indy-föraren Stefan "Lövis" Johansson som hjälpt till med kontakterna i USA. En seger Indylight-serien ger en bra möjlighet att flytta till Indycar - serien där "Lövis" själv tävlat och drivit team.

Testar ovalbana senare i veckan

Indylight-serien inleds i St Petersburg, Florida, med de två första racen för säsongen. I serien ingår tävlingar både på vanliga banor och på ovalbanor.

Felix kommer att genomföra ett ovalbanetest med teamet senare den här veckan - i Phoenix - och han blir teamkompis med amerikanen Zach Veach.

- Jag ser verkligen fram emot att få tävla i USA, säger Felix i ett pressmeddelande.

Totalt omfattar serien 18 deltävlingar och finalen körs i Kalifornien i början på september.

Det är ännu inte klart med tv-sändning av Indylights i Sverige i år men teamet bakom Felix Rosenqvist har inlett förhandlingar med flera svenska tv-kanaler samt med de amerikanska rättighetsinnehavarna.

LÄS MER: Här är Ericssons nya svenska storsponsor

Nära DTM-kontrakt

Felix Rosenqvist var nära ett kontrakt med Mercedes i DTM-serien men Mercedes valde till slut att fortsätta med föraren Lucas Auer och värva talangen Esteban Ocon.

Rosenqvist kommer att behålla kontakten med tävlingsteamen i Europa och programmet i USA kan komma att kompletteras med ett åtagande på den här sidan Atlanten också.

Relaterat