Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här kör Felix Rosenqvist racing i år

Felix Rosenqvist har varit mycket framgångsrik inom formel 3. nu ska han tävla i USA för Belardi-teamet i Indylight-serien.
Foto: Mattias Persson

Nu är det klart.

Felix Rosenqvist kommer att köra formel-bil även 2016.

Racingtalangen flyttar till USA för att tävla i Indylight-serien.

Felix Rosenqvist har vunnit allt som går att vinna i formel 3 - flera gånger. Och nu är han redo för nästa steg i karriären. Efter ett mycket lyckat test för Belardi-teamet tidigare i år får Rosenqvist chansen att tävla för samma team i Indylight-serien.

Och teamägaren Brian Belardi har målsättningen klar - det handlar om att vinna serien.

- Om jag kunde skulle jag slå en baklängesvolt, jublade Belardi när han fick Felix Rosenqvists namnteckning på kontraktet för 2016.

När Felix testkörde för teamet på Homestead-banan var han snabbast och näst snabbast i de två passen - trots att det var första gången han körde bilen. Och Brian Belardi var tidigt framme med ett kontraktsförslag.

Bakom Felix står förre F1- och Indy-föraren Stefan "Lövis" Johansson som hjälpt till med kontakterna i USA. En seger Indylight-serien ger en bra möjlighet att flytta till Indycar - serien där "Lövis" själv tävlat och drivit team.

Testar ovalbana senare i veckan

Indylight-serien inleds i St Petersburg, Florida, med de två första racen för säsongen. I serien ingår tävlingar både på vanliga banor och på ovalbanor.

Felix kommer att genomföra ett ovalbanetest med teamet senare den här veckan - i Phoenix - och han blir teamkompis med amerikanen Zach Veach.

- Jag ser verkligen fram emot att få tävla i USA, säger Felix i ett pressmeddelande.

Totalt omfattar serien 18 deltävlingar och finalen körs i Kalifornien i början på september.

Det är ännu inte klart med tv-sändning av Indylights i Sverige i år men teamet bakom Felix Rosenqvist har inlett förhandlingar med flera svenska tv-kanaler samt med de amerikanska rättighetsinnehavarna.

LÄS MER: Här är Ericssons nya svenska storsponsor

Nära DTM-kontrakt

Felix Rosenqvist var nära ett kontrakt med Mercedes i DTM-serien men Mercedes valde till slut att fortsätta med föraren Lucas Auer och värva talangen Esteban Ocon.

Rosenqvist kommer att behålla kontakten med tävlingsteamen i Europa och programmet i USA kan komma att kompletteras med ett åtagande på den här sidan Atlanten också.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Här hittar du aktuella erbjudanden!

Annons: