Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här kan du bygga din drömversion av S90

Fullsmetad Volvo T6 AWD. Kostnad: Över 700 000 kronor.
Foto: Volvo
Stylingpaket med bakluckespoiler och integrerade dubbla avgaspipor.
Foto: Volvo
21-tums femekrade fälgar.
Foto: Volvo
Inscription med Lounge Pro-paket och svart innertak.
Foto: Volvo
Ventilerad nappaklädsel med massage i framstolarna.
Foto: Volvon

Nu äntligen får vi veta priserna på Volvo S90 i detalj. Volvo har lanserat S90 i sin konfigurator där man kan pyssla med utrustningspaket och tillval.

Går man loss i tillvalslistan är det inga problem att komma upp i 700 000 kronor!

Nu kan alla som vill plocka ihop sin drömbil på Volvos hemsida. Nya S90 har precis lanserats i konfiguratorn ”Bygg Din Volvo”. Och vi gissar att många av er ser fram emot det här pysslet.

Fyra motoralternativ finns till att börja med. Dieselalternativen är D4 på 190 hk och D5 AWD på 235 hk. Föredrar man bensin finns T5 på 254 hk och T6 AWD på 320 hk. För tillfället går det bara att välja 8-stegad automat och utrustningsnivå Momentum eller Inscription till bilarna – och det innebär att ”snikversionen” bli en S90 T5 Momentum för 364 900 kronor.

LÄS MER: Vi sätter betyg på nya S90

Sköna men dyra tillval

12 diskreta lackalternativ finns till bilen – där vi är mest bekanta med Mussel Blue metallic. Färgskalan spänner annars från svart till olika grå, silver och vitt, samt en metalliclack i brons.

Dyraste hjulen till bilen får 21-tums 10- eller 5-ekrade fälgar för 32 500 kronor extra. 10-ekrade 18-tumsfälgar med turbindesign är standard.

Volvo lanserar också ett ”Stylekit” som består av främre spoiler med krominlägg, tröskeldekor med krominlägg, bakre färganpassad diffusor, integrerade dubbla slutrör och bakluckespoiler. Paketet kostar 25 250 kronor extra.

På insidan kan man lyxa till det med ventilerat nappaläder i klädseln för 37 800 kronor extra. Här bör man investera i Lounge Pro-paketet för 44 900, där klädseln ingår tillsammans med bland annat elstolar och lite andra godbitar. Vill man ha massage i framstolarna kostar det 5 900 kronor. Känsliga öron kan beställa ljudanläggningen från Bowers & Wilkins för 30 900 kronor.

LÄS MER: S90 R-Design – här är första bilderna!

Både billigare och dyrare bilar kommer

S90 kan också beställas med luftfjädring bak, och tillsammans med aktivt chassi kostar tillvalet 18 900 kronor.

Väljer man T6 AWD med det mesta i utrustningsväg kommer man upp i över 700 000 kronor.

Naturligtvis kommer konfiguratorn att uppdateras efterhand med nya drivlinor som till exempel T8, och stylingpaketet R-Design.

Det kommer alltså både billigare och dyrare bilar längre fram där instegsmodellen blir en D4 Kinetic med manuell växellåda. Den ska landa på 329 000 kronor.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Annons: