ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Här finns Sveriges bästa campingplats

Äventyrspark och pirater väntar på Daftö camping.

Äventyrspark och pirater väntar på Daftö camping.

1/1

Foto: Daftö camping

Här finns Sveriges bästa campingplats

Daftö Camping Resort nära Strömstad på den Bohusländska västkusten har som enda svenska camping blivit utsedd till en av de bästa campinganläggningarna i Europa.

Och Daftö får utmärkelsen för andra året i rad.

– Vi är otroligt glada, säger Lena Kempe, vd på Daftö Resort.

Utmärkelsen ”BestCamping 2016” delas årligen ut av de inflytelserika konsumentorganisationerna ANWB I Nederländerna och ADAC i Tyskland. För andra året i rad har Daftö Camping Resort blivit utsedd till en av de bästa campinganläggningarna i Europa.

Och Daftö är den enda anläggningen i Sverige som får utmärkelsen.

GUIDE: Här är landets 11 bästa campingplatser

Toppresultat – 5 stjärnor

Harm Jan Buruma, campingchef på ANWB och Stefan Thurn, chefredaktör på ADAC, skriver sina motiveringar i ett brev:

”Efter gemensam inspektion från ADAC och ANWB, har er camping återigen uppnått toppresultat, 5 stjärnor, och därmed får utmärkelserna ”ADAC Best Camping 2016” samt ”ANWB Best Erkende Camping 2016”. Grattis till denna bedrift.”

För Daftö är utmärkelsen betydelsefull. Hela anläggningen har betygsatts utifrån kategorier som sanitära anläggningar, utbud på restauranger och kiosker, möjlighet till bad och avkoppling samt aktiviteter.

– Vi är otroligt glada för att Daftö Resort återigen har fått den här internationellt viktiga utmärkelsen. Det är en bekräftelse på att vi driver en förstklassig semesteranläggning och en fantastisk garanti för våra gäster, säger Lena Kempe.