Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 9 aug 2012 09:49

Här döljer sig den mystiska tävlingsbilen

KNYTER AN TILL HISTORIEN. Audis tävlingsbil i Pikes Peak har lackats med den klassiska Audi Sport-stripen i rött, grått och svart som går längs bilens mitt.

KNYTER AN TILL HISTORIEN. Audis tävlingsbil i Pikes Peak har lackats med den klassiska Audi Sport-stripen i rött, grått och svart som går längs bilens mitt.

Nu har den första bilden kommit på Audis Pikes Peak-version av RS5, som ska ställa upp i helgens upplaga av backtävlingen i Colorado. Men än så länge håller man hårt på detaljerna om bilen.

Än så länge är Audi förtegna med detaljerna kring sin backtävlingsbil. I år är det 28 år sedan man ställde upp med den klassiska, för att inte säga legendariska, Audi Sport Quattro S1. Av det lilla man ser av årets backtävlingsbil i bilden ovan anknyter Audi till historien med en fyrhjulsdriven Audi RS5, som lackats med den klassiska Audi Sport-stripen i rött, grått och svart som går längs bilens mitt.

Kan bli rekord

Hur snabbt bilen kommer gå är inte säkert eftersom Audi inte lämnat ut någon information om prestanda eller effekt. Ett troligt mål är strax under tio minuter, rekordet som sattes förra året av Monster Tajima. I årets upplaga av tävlingen är sträckan helt asfalterad och med den gissningsvis rätt rejält trimmade Audin är det inte otroligt att tiden som RS5 Pikes Peak sätter hamnar där i krokarna.

Kör på söndag

Audi RS5 i standardtappning drivs av en direktinsprutad V8 på 4,2 liter och 450 hästkrafter med 430 newtonmeters vridmoment. Den som vill se hur Audi RS5 Pikes Peak ser ut får vackert vänta till årets upplaga av Pikes Peak. som går av stapeln på söndag, 12 augusti.

I videon, som du hittar genom länken uppe till höger, kan du ta del av hur det såg ut när Audi deltog med ovan nämnda Audi Sport Quattro S1 med föraren Michele Mouton bakom ratten.