Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 13 jun 2014 15:19

Här är Volvon som gått 1 000 000 kilometer

Volvo V70 från 2004.

Volvo V70 från 2004.

1/3

Foto: Volvo

Volvo V70 från 2004.

Volvo V70 från 2004.

2/3

Foto: Volvo

Volvo V70 från 2004.

Volvo V70 från 2004.

3/3

Foto: Volvo

Tio år. 100 000 mil. Inga fel. Inte konstigt att Simon Marshall, 49, älskar sin bil.

– Det är den mest pålitliga bilen jag haft, säger han till The Telegraph.

Simon Marshall köpte sin begagnade Volvo V70 D5 SE för sex år sedan, när den redan hade över 27 000 mil på nacken.

– Det var en chansning att köpa bilen. Den var billig och jag hade aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle kunna köra så många mil i den, säger han.

Nu har Simon Marshall från Sandhurst i England kört sin silverfärgade, dieseldrivna Volvo i osannolika en miljon kilometer, en sträcka som är lika lång som en resa till månen och tillbaka, skriver brittiska The Telegraph.

Går som vilken bil som helst

Det märkliga – bilen, som är av 2004 års modell, har fungerat utan problem. Simon Marshall har aldrig blivit strandsatt och kan alltid lita på att bilen tar honom dit han ska. Volvon har fortfarande kvar bland annat sin originalmotor och sitt originalavgassystem.

– Jag tycker om att ha en bil av bra kvalitet, utan att behöva betala en förmögenhet för den. Den här bilen har aldrig svikit mig, jag vill inte ha något annat, säger Simon Marshall.

Under åren har han bara behövt lägga ut en mindre summa pengar på service, små reparationer och däck. Annars går bilen som vilken bra bil som helst – inte som en som gått 100 000 mil borde gå.

"Ovanligt att en bil gått så långt"

– Det är väldigt ovanligt att ha kört en bil så långt. Men man har ju hört om Volvobilar som gått väldigt långt tidigare. De är av bra kvalitet och har bra motorer, säger Jan-Erik Berggren, redaktör för Allt om bilar.

Simon Marshall är en flitig bilkörare och hyr ut sig själv som chaufför. Det, tillsammans med bilsemestrar med familjen, gör att han kommer upp i ungefär 16 000 mil per år, vilket är mer än tio gånger så mycket som normalsvensken kör.

– Jag som tycker att jag kör mycket... Men 16 000 mil är väldigt, väldigt mycket, säger Jan-Erik Berggren.

Även svenskarna älskar sin V70, som är Sveriges överlägset mest sålda bil. Och Simon Marshall planerar att fortsätta köra sin Volvo så länge han kan.

– Det vore synd att skiljas från den nu, säger han.