Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 29 jun 2013 08:00

Här är svensken som utmanar Pikes Peak

Ralf Christensson bakom ratten.

Ralf Christensson bakom ratten.

1/3

Foto: Los Vikingos

En V8 på 650 hästkrafter tar Mustangen till toppen.

En V8 på 650 hästkrafter tar Mustangen till toppen.

2/3

Foto: Los Vikingos

Starten går 16:00 på söndag.

Starten går 16:00 på söndag.

3/3

Foto: Los Vikingos

Ralf Christensson heter stockholmaren som tävlar i morgondagens lopp på Pikes Peak i Klippiga Bergen. Han deltar i vintage-klassen med en trimmad Ford Mustang från 1967.

– Jag siktar att vinna, det finns inget annat, säger han.

I morgon är det dags för den legendariska backtävlingen uppför Pikes Peak i Klippiga Bergen. Banan startar på 2862 meters höjd och har sin målgång på 4301meter. Förhandstippad favorit är niofaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb, som tävlar i unlimited-klassen med en specialbyggd Peugeot. Men också Sverige har en representant i det dödsföraktande loppet – stockholmaren Ralf Christensson. Han tävlar i vintage-klassen med en trimmad Ford Mustang från 1967.

Kraschade mot klippblock

Det är tredje året i rad Ralf Christensson är med i den farliga tävlingen. Förra året såg allt bra ut på träningarna, men på sista träningsrundan tappade bilen bromsarna.

– Banan har 156 kurvor på två mil, inga skyddsräcken förutom i hårnålarna, och kör vi över kanten finns det ställen där det är 1000 meter ner. Det enda sättet vi kunde bromsa på var mot ett par klippblock, säger Ralf Christensson till ALLT OM BILAR.

”Siktar på att vinna”

Bilen blev skrot. Men Ralf och hans kartläsare klarade sig mirakulöst undan med skrubbsår och ömma kroppar. I år siktar Ralf Christensson på revansch. Bilen är återuppbyggd, och sedan ett par veckor har han befunnit sig på plats för träning. Motståndet är tufft, och Ralf Cristensson kom tvåa i torsdagens kval. Sedan dess har Ralf och teamet Los Vikingos finjusterat bilen ytterligare.

– Jag siktar på att vinna vintageklassen. Det är mitt absoluta mål, ingenting annat, säger Ralf Christensson.

 

I morgon söndag går det att följa tävlingen live via redbull.tv, start klockan 16:00!

HÄR hittar du Ralf Christenssons blogg.

Relaterat