Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 1 apr 2014 17:26

Här är mest populära tjänstebilarna i Sverige

Volvo V70.

Volvo V70.

1/3

Volvo V60.

Volvo V60.

2/3

Volkswagen Passat Alltrack.

Volkswagen Passat Alltrack.

3/3

Volvo står för en av tre bilar som beskattas som förmånsbil. Samtidigt fortsätter allt fler att välja en Volvo som tjänstebil. Volvo V70 var till exempel det vanligaste valet av tjänstebil förra året.

Den svenska tjänstebilsmarknaden totaldominerades av fyra biltillverkare under 2013. Det visar tjänstebilsföretaget Ynnors rapport Tjänstebilsmarknaden 2013/14.

Volvo, Volkswagen, Audi och BMW bygger de överlägset populäraste tjänstebilarna. De är helt ensamma på tio i topp-listan och man får sträcka sig ända ner till artonde plats för att hitta en bil från en annan tillverkare, Mercedes E-klass.

V70 mest populär

Volvo V70 är den allra mest populära modellen bland dem som skaffar tjänstebil. Det är kanske inte helt otippat eftersom V70 även är den mest sålda bilmodellen i Sverige totalt sett. Efter V70 följer Volvo V60 på andraplatsen och Volkswagen Passat Variant på tredjeplatsen.

Det kanske mest anmärkningsvärda är att Volkswagen Golf saknas på listan, trots att det är en av Sveriges mest populära bilar. Enligt Ynnor beror det på att tjänstebilförarna väljer mer familjevänliga Volkswagen Passat i stället, samtidigt som Golf befann sig i ett generationsskifte förra året.