Här är Ducatis nya muskelhoj

Nu presenterar Ducati sin mäktigaste nyhet inför nästa hojsäsong.

Och det är inte en knäskrapsmaskin – utan en cruiser på nära 1 300 kubik och 156 hästkrafter.

Här är helt nya muskelhojen XDiavel!

https://www.youtube.com/watch?v=s7ibGORIG48

Diavel visades upp för världen redan 2010. Men nu kommer en helt ny generation – och den har Ducati utvecklat till en tvättäkta cruiser.

Deras tagline är ”Low speed excitement”. Nya muskelhojen har fått ett X framför Diavel för att markera att det här är en korsning mellan en prestandahoj och en glidare. För även om man har siktat på att göra XDiavel till en skön cruiser, så har man inte snålat med effekten.

Kraftkällan är Ducatis nya Testaretta-motor på 1262 kubik fördelat på två cylindrar i V-formation. Maxeffekten är 156 hästkrafter vid 9 500 varv per minut, och det maximala vridmomentet på 128 Nm nås redan vid 5 000 varv.

LÄS MER: Här är Triumphs nya tuffa Boneville-hojar

Ducati XDiavel är inte särskilt långsam

Det där med ”Low speed excitement” ska alltså tas med en liten nypa salt – det här är inte en långsam hoj.

För snabba starter finns launch control och Ducati lovar att man kan lägga ned hojen i 40 grader. Greppet lär inte bli något problem – bakdäcket mäter 240 millimeter.

På sant cruiservis har XDiavel remdrift. För att man ska kunna hitta exakt rätt körposition går det att konfigurera sittställningen på 60 olika sätt. Fotpinnarna kan till exempel ställas i fyra olika lägen.

Motorcykeln är också proppad med modern teknik som antispinnsystem, ABS-bromsar, flera olika körlägen och nyckellöst system – det räcker med att ha nyckeln i fickan för att starta hojen.

XDiavel kommer att byggas i två versioner, en standard samt en S-version med lite mer bling-bling. Hojen kommer till Sverige i mars, XDiavel kostar 194 500 kronor, och XDiavel S går loss på 229 500.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Annons: