Här är de billigaste bilarna att försäkra

GLÖM INTE FÖRSÄKRINGEN. Det finns utgifter även efter bilköpet, och det kan skilja mycket mellan olika bilmärken.

Försäkringsjämförelsesajten Insplanet har gjort en sammanställning över vad det kostar att försäkra olika bilmärken i Sverige. Här får du hela topplistan, från Daewoo som är billigast till Maserati som är väldigt mycket dyrare.

Att försäkra sin bil är något som varje svensk bilägare måste göra, vare sig det är billigt eller inte. Vissa väljer bil efter hur mycket försäkringen kostar. Då kan det vara bra att veta vilket märke man ska sikta in sig på när man ger sig ut bland bilhandlarna och bilannonserna, om det nu är så att plånboken spelar en viktig roll även efter själva inköpet.

Opel toppar billighetsligan

Pris- och försäkringsjämförelsesajten Insplanet har sammanställt hur mycket det kostar att försäkra 54 bilmärken olika i Sverige. Statistiken har man samlat på sig efter över 100 000 prisförfrågningar under årets första kvartal. Som vi kan se i sammanställningen (se länk till höger) skiljer det stora pengar mellan olika bilmärken. Synonymt för bilmärkena som hamnar i topp är att de allra främst livnär sig på småbilar. I andra änden av listan hittar vi i stället lyxbilar och supersportbilar. Ferrari är dock inte dyrast som man kanske skulle kunna tro.


Av de tio mest förfrågade bilmärkena på är det Opel som toppar ”billighetsligan”. Mercedes och BMW ligger sämst till bland de mest förfrågade. Volvo och Saab ligger någonstans i mitten tillsammans med Ford och Volkswagen.


För hela listan över årskostnaden vid nytecknande av helårsförsäkring, bilmärke för bilmärke, se länk här intill.

MER FRÅN TEKNIKENS VÄRLD

Annons: