Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Här är de 9 sämsta bilarna alla kategorier

Långt ifrån alla nya bilar är bra. Många är rentav dåliga och flera är stora besvikelser. Under två decennier som testförare för Expressen och Allt om bilar har Jan-Erik Berggren testkört närmare 1 500 bilar.
Här är de 9 allra sämsta.

1. Saab 9-3

Jan-Erik Berggren när han 2002 testkörde Saab 9-3

Foto: Marcus Engström

Kommentar: Det är förstas lite provokativt att ta med Saab 9-3 på  en lista  över de allra sämsta bilarna jag kört. Riktigt så  dålig var den kanske inte men det var långtifrån en succé  och på många sätt en stor besvikelse. Saab uppdaterade sin 900 1998 och passade på att byta namn. 2002 slog Saab på  stort när de visade en ny 9-3:a byggd på GM-plattformen Epsilon.

Jag testkörde modellen i Stockholm i juli 2002. Köregenskaperna skulle vara fantastiska, sa Saab, men det var de inte. Jag gav bilen tre av fem getingar för köregenskaper och Saab-folket rasade. Sen försökte Saab väcka liv i bilen med en kombi 2005, etanoldrift 2007 och med en fyrhjulsdriven 9-3X. Men inget hjälpte försäljningen, som sladdade. GM byggde till och med en Cadillac baserad på  9-3, BLS, som floppade rejält. Nu försöker Nevs envist bygga nya elbilar på  9-3 och ni vet vad jag tror och tycker om den satsningen.