Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Guider & Tips

Publicerad 10 jun 2018 17:00

8 tips om du ska ta bilen till fotbolls-VM i Ryssland

Utöver att ha familj och packning rätt placerad i bilen så måste du ha med varningstriangel, brandsläckare och förstahjälpen-utrustning till Ryssland.

Utöver att ha familj och packning rätt placerad i bilen så måste du ha med varningstriangel, brandsläckare och förstahjälpen-utrustning till Ryssland.

1/2

Foto: COLOURBOX

2/2

Foto: COLOURBOX

Funderar du på att ta bilen till Ryssland och fotbolls-VM? Det går absolut, men det finns en del viktiga saker att tänka på.

Här är Motormännens bästa tips för att resan ska bli lyckad.

Fotbolls-VM är världens största evenemang och den här gången är det Ryssland som står som värd. 14 juni startar gruppspelet och finalen spelas 15 juli.

Att Sverige är med kommer förstås dra dit en hel del svenska fans, men Ryssland är inte direkt något vanligt bilsemesterland för oss. Den stora nationen har dock blivit öppnare och enklare att uppleva bakom bilratten, enligt Motormännen.

Eftersom gps:er blivit så utvecklade är det inte några större problem att hitta vägen, men det kan ändå vara bra att först och främst ha koll på var du ska. Med andra ord, svaret på frågan: Var spelar Sverige?

LÄS ÄVEN: Här är vägarna du ska undvika i sommar 

Här är orterna där Sverige spelar fotbolls-VM

Och det är här det svenska herrlandslaget i fotboll spelar sina matcher:

* Sverige–Sydkorea, den 18 juni klockan 15 (lokal tid) i Nizjnij Novgorod.

Motormännens kommentar: Nizhny Novgorod ligger 40 mil öst om Moskva. Med bil från Moskva kan det ta allt mellan fyra och åtta timmar, beroende på trafiken. Fotbollsarenan ligger nära centrum i stadsdelen Kanavinskii.

* Tyskland–Sverige, den 23 juni klockan 21 (lokal tid) i Sotji.

Motormännens kommentar: För den som är redo för en roadtrip kan man köra de 162 milen från Moskva på cirka 20 timmar. Från S:t Petersburg tar resan närmare 30 timmar och sträckan ligger på 234 mil.

* Mexiko–Sverige, den 27 juni klockan 19 (lokal tid) i Jekaterinburg.

Motormännens kommentar: Jekaterinburg ligger cirka 141 mil öst om Moskva. Ett tips, för dig som vill åka hit med bil, är att dela upp sträckan i ett par dagar och stanna till längs vägen.

* Om Sverige vinner gruppen spelas åttondelsfinalen den 3 juli klockan 17 lokal tid i S:t Petersburg.

Motormännens kommentar: Ett alternativ är att ta färjan över till Tallinn eller Helsingfors och därpå hyra bil. Från båda städerna är det cirka 40 mil till S:t Petersburg.

* Om Sverige blir tvåa i gruppen spelas åttondelsfinal den 2 juli klockan 18 (lokal tid) i Samara.

Motormännens kommentar: Ta dig hit längs M5 Highway, också känd som Ural Highway. Från Moskva är det ca 100 mil körväg.

I faktarutan hittar du Motormännens 8 viktigaste saker som du ska ha koll på inför Rysslandsresan. Och vill du få mer koll på fotbolls-VM hittar du all tänkbar information och inspiration här, på Expressens stora VM-sajt! 

LÄS ÄVEN: Guide – hitta rätt kylbox för dig och din bil i sommar