Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Guider & Tips

Publicerad 28 dec 2018 14:00

4 fiffiga knep som gör billivet lite härligare i vinter

Foto: Adobe Stock

Iskalla säten. 

Immiga rutor. 

Isiga rutor som vägrar ge sig.

Vintern är måhända ingen drömtid för oss bilägare. Men det finns enkla knep som gör vardagen lite, lite härligare.

Foto: Fotolia(montage)

1. Skippa isskrapan

Finns det något som kan förstöra humöret så mycket som att skrapa envisa bilrutor en stressig morgon? Med ett enkelt husmorsknep kan du få stor hjälp på traven!

Du behöver: En sprayflaska, alkoholen isopropanol (finns att köpa i flera olika sorters butiker, bland annat apotek, järnaffärer och på webben), diskmedel och vatten. 

Så gör du: Blanda en tredjedel isopropanol, två tredjedelar vatten i din sprayflaska. Därefter tillsätter du lite diskmedel och skakar om ordenligt. Sedan tar du helt enkelt sprayburken och sprayar hela din bilruta för att få frosten att försvinna. 

Foto: Malin Toverud/Expressen TV

2. Gummiband blir enkel GPS-hållare

Använder du mobilens kartfunktion som GPS? Du är inte ensam! Med ett gummiband i bilen kan du trolla fram en telefonhållare på bara en minut. Skönt att slippa flygande telefon - och i stället kunna fokusera på det viktiga: Körningen.

Läs mer och se klippet här.

Foto: Malin Toverud/Expressen TV

3. Muffinsformar hjälper dig hålla rent och snyggt

Det finns sällan några riktigt bra papperskorgar i våra moderna bilar. Konstigt kan tyckas? Det är förstås lätt fixat med en plastpåse i sidofacket. 

Mittenfacket har dock en märklig förmåga att ständigt dra till sig småsaker, skräp och damm? Allt om bilar reporter Bengt Isaksson har dock ett superenkelt förslag: Placera muffinsformar i fackets dryckeshållare - och du kan smidigt tömma hela formen när du har tillgång till en papperskorg.

Foto: Adobe Stock

4. Slipp imman - tryck ut fukten

Immiga rutor hör vintern till. Det är inte bara irriterande - utan också farligt om sikten är skymd. Det är fukten som dras in i bilen som orsakar de immiga rutorna. Genom att hålla insidan av rutorna rena, regelbundet ställa in bilen i ett varmt garage och använda kupé- eller bränslevärmare trycker du ut fukt.

LÄS OCKSÅ: Slipp imman! Här är tipsen som fungerar