Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 16 jul 2012 13:28

Galen körning i San Francisco – mitt i stan

FÄNGSLANDE. Ken Block flyger över ett krön i San Francisco med fängelseön Alcatraz i bakgrunden.

FÄNGSLANDE. Ken Block flyger över ett krön i San Francisco med fängelseön Alcatraz i bakgrunden.

Den amerikanska rallyföraren Ken Block har nu kommit med femte delen i sin extrema filmserie Gymkhana. Den här gången sladdar han runt mitt i San Francisco. Kolla in den galna videon!

Ken Block är inte en förare av den blygsamma sorten. I sin senaste webbfilm har han lyckats få stora delar av San Francisco avspärrade och gjord till en egen, privat lekstuga.

Med sin Ford Fiesta WRC – som har 650 hästkrafter och gör 0–100 km/h på drygt 1,8 sekunder – gasar han fram över broar och och hoppar över kulliga gator i staden, gjord klassisk i fartsammanhang genom biljakten i Steve McQueens 60-talsfilm Bullitt. Ibland flimrar även den gamla fängelseön Alcatraz förbi under det nästan tio minuter långa webbklippet.

– San Francisco var verkligen helt fantastiskt för Gymkhana. Det är en unik miljö för den här typen av körning. Jag känner mig lyckligt lottad som har fått göra de här sakerna på San Franciscos gator. Tack till alla invånare och de som gjorde detta möjligt, säger Block i ett pressmeddelande.

Gymkhana 5 gästas också av motocrosslegenden Travis Pastrana som åker på sin cykel – samtidigt som Block sladdar runt honom.

Filmen är regisserad av Ben Conrad och tog fyra dagar att spela in. Du kan titta på den här ovan. Den liknar få saker du tidigare sett.