Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 20 feb 2015 14:14

Felix Rosenqvist ska tävla för Prema i F3

Felix Rosenqvist ska köra för F3-stallet Prema.

Felix Rosenqvist ska köra för F3-stallet Prema.

1/2

Felix Rosenqvist ska köra för F3-stallet Prema.

Felix Rosenqvist ska köra för F3-stallet Prema.

2/2

Efter segern i F3-VM i Macau jagade Felix Rosenqvist en plats hos Mercedes DTM-stall.

Men det blir ytterligare en säsong i formel 3 för den 23-årige racingtalangen.

Nu är siktet inställt på EM-titeln i F3.

Segrarna i Macau samt franska Pau räckte inte för att övertyga Mercedes om att anställa Felix Rosenqvist som förare i DTM. Inte heller fick Felix chansen som testförare åt F1-stallet.

Men Rosenqvist behåller kontakten med Mercedes genom att tävla för det meriterade F3-stallet Prema under 2015. Prema har tidigare bland annat haft svenskarna Peter Sundberg och Björn Wirdheim som förare.

”Vunnit varenda titel”

Nu ska Felix Rosenqvist försöka vinna EM-serien i formel 3 åt Prema, som är regerande mästare efter segrar varje år sedan 2011.

- Prema har satt tempot sedan jag började tävla i Formel 3. De har vunnit varenda titel sedan 2011, och efter att ha besökt deras lokaler i Italien förstår jag nu äntligen varför. De rör sig på en helt egen nivå, och det känns enormt spännande att få representera dem under en period då F3-EM är starkare än kanske någonsin förut, säger Felix i ett pressmeddelande.

- EM-titeln är det enda jag har kvar att vinna i Formel 3, så jag går in i den här säsongen med ett väldigt tydligt mål.

”Det här är rätta vägen framåt”

Ex-F1-föraren Stefan "Lövis" Johansson arbetar som rådgivare åt Felix. Lövis säger så här om ytterligare en F3-säsong:

- Felix har haft en rad olika erbjudanden att överväga den här vintern, inklusive flera i andra stora formelbilsmästerskap. Långsiktigt är jag dock övertygad om att detta är den rätta vägen framåt. Han kommer att köra mycket bil i år, han kommer att tävla för det bästa teamet i den troligen allra mest populära serien under formel 1, och han kommer att stärka sina band till Mercedes.

Relaterat