Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Felix jagar nio miljoner i prispengar

Felix Rosenqvist jagar den amerikanska drömmen: Nio miljoner kronor och en start i Indy 500.
Foto: Mattias Persson

Felix Rosenqvist vill vinna IndyLights-mästerskapet redan sitt första år i serien.

Och inte undra på det.

Förstapriset är närmare nio miljoner i prispengar och start i Indy500 2017.

Efter framgångarna i F3 under 2015 ska talangen Felix Rosenqvist göra en trippel den här säsongen. Felix kommer att pendla över Atlanten för att göra det här:

Tävla i IndyLights för teamet Belardi Auto Racing. Målsättningen är att vinna serien vilket skulle betyda närmare 18 miljoner kronor till teamet i prispengar varav nio miljoner tillfaller föraren. Vinnare i IndyLights är också garanterad start i tre Indy-lopp varav Indy500 är ett. En seger i IndyLights skulle ge Felix en rejäl skjuts i seniorkarriären. IndyLights-mästerskapet inleds till helgen med två lopp i St Petersburg, Florida.

Tävla i GT-serien Blancpain GT Series Sprint Cup och i Pro-klassen. Felix ska tävla i par med fransmannen Tristan Vautier, som vann IndyLights 2012, i en Mercedes AMG GT3.

 ■ Agera testförare i Mercedes DTM-team. Det här innebär flera testdagar i DTM-bilen samt att Felix ska vara närvarande vid så många DTM-lopp han kan. I DTM kommer Felix att träffa BMW:s svenske förare Tom Blomqvist samt förstås Audi-stjärnan Mattias Ekström.

LÄS MER: Marcus Ericssons F1-team betalar inte ut löner

”Helhet som är väldigt svår att få”

Felix Rosenqvist matchas av ex-F1-föraren Stefan "Lövis" Johansson som gillar det tuffa tävlingsprogrammet.

- Jag är väldigt nöjd med de olika uppdrag som Felix kommer att ha den här säsongen. Han får massor med tid bakom ratten, vilket är det bästa man kan önska sig i dagens läge, säger "Lövis".

- Han kommer att jobba med mästerskapsvinnande team i DTM, GT och IndyLights, vilket ger honom en helhetsbild av motorsporten som normalt är väldigt svår att få. Varje gång du kör en racerbil lär du dig något nytt, och Felix är dessutom duktig på att processa ny information. Det här är ett starkt upplägg för hans framtida karriär.

Under de sista försäsongstesterna med hela IndyLights-gänget var Felix näst snabbast. Serien avgörs över 18 race där flera av helgerna omfattar två tävlingar. IndyLights finns också med i Indy500-programmet. Indy500 firar i år 100 år som biltävling.

GRATIS BILVÄRDERING: Se värdet på din bil enkelt här!

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Här hittar du aktuella erbjudanden!

Annons: