Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>FAMILJEBILAR

Publicerad 21 nov 2014 14:36

Mitsubishi Pajero – en bil för många uppdrag

Mitsubishi Pajero

Mitsubishi Pajero

1/4

Mitsubishi Pajero

Mitsubishi Pajero

2/4

Mitsubishi Pajero

Mitsubishi Pajero

3/4

Mitsubishi Pajero

Mitsubishi Pajero

4/4

Mitsubishi Pajero har fått en facelift inför modellåret 2015.

Men det märks knappt – bortsett från några detaljer är det här fortfarande samma bil som rullat omkring i snart tio år.

Märkligt nog känns det helt okej.

Pajero har blivit en omåttligt populär SUV. Hittills har cirka 3 miljoner exemplar sålts sedan den första generationen lanserades 1982.

Den andra kom 1991, den tredje 1999 och den nuvarande dök upp 2006 som modellår 2007.

Försiktig facelift

Efter sommaren fick Pajero en liten facelift. Och förändringarna är blygsamma, det handlar om kosmetiska detaljer. Mitsubishi Pajero fick en uppdaterad front, rätt lik den vi hittar på pickupen L200.

Det handlar också om led-positionsljus i fram, en ny elmanövrerad glastaklucka, nya skinnklädslar och ett helt inklätt reservhjul på bakluckan. Thats it.

Sällsynt stryktålig

Pajero är en sällsynt stryktålig bil som klarar de flesta strapatser man kan utsätta den för. Modellen används över hela världen i alla temperaturer och på alla underlag. Bilarna sliter i stekheta öknar och de tuggar sig fram genom iskalla snölandskap. Bilarna används som arbetsfordon vid byggen och gruvor.

Och de skjutsar nyduschade direktörer till kontoret. Här förklaringen till varför en så hopplöst omodern bil fortfarande kan vara så populär: Det är en speciell känsla att sitta i en bil som klarar ett krig – även om man bara ska till jobbet eller skjutsa barnen till förskolan.

Bara med diesel

I Sverige går det bara att köpa Mitsubishi Pajero med dieselmotor. Det handlar om en fyrcylindrig maskin på 3,2 liter, 200 hk och 441 Nm. Till detta får man en femväxlad automatlåda. Bilen är bakhjulsdriven till vardags, men är utrustad med AWC (All Wheel Control) som standard.

Med hjälp av en liten spak kan drivningen ställas in i flera olika lägen. Man kan välja två- eller fyrhjulsdrift, man kan välja mellan hög- eller lågväxel och man kan välja att låsa mellandifferentialen för bästa möjliga framkomlighet.

Pajero har bra markfrigång, 22,5 centimeter anger Mitsubishi. Branta frigångsvinklar både fram och bak gör att modellen kan ge sig på rätt elaka hinder utan att fastna. Ett vadningsdjup på 700 mm är bra om man skulle få för sig att köra igenom någon vattensamling.

Vi har provkört Pajero i Sverige. Så här tycker vi om bilen – punkt för punkt.

Relaterat