Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Elbilar

Publicerad 8 mar 2019 09:11

Teslas nya superladdare ger 12 extramil på ett kick

Tesla Model 3.

Tesla Model 3.

1/3

Foto: DAVID ZALUBOWSKI

Tesla laddas.

Tesla laddas.

2/3

Foto: TESLA

Elon Musk

Elon Musk

3/3

Foto: XINHUA

Nu verkar framtiden vara här – i varje fall när det gäller att ladda bilar.

På bara fem minuter kan Teslas nya superladdare V3 addera ytterligare 12 mil till batteriet.

Allt om Bilar skrev i december 2016 om ryktena om den nya snabbladdaren från Tesla som skulle ladda bilen lika snabbt som det tar att fylla en tank med bensin eller diesel. Då nämndes tiden 15 minuter, för att ladda batteriet i en Tesla.

Nu har superladdaren, med namnet V3, till slut klivit fram i ljuset. Och för de som är stressade och vill ladda snabbt är det goda nyheter. Det tar nämligen bara 5 minuter att ladda Teslan – ja, för den som bara behöver addera 12 mil till batteriets räckvidd. Något som skulle kunna passa upptagna storstadsmänniskor som måste hinna någonstans ganska snabbt.

Enligt Carbuzz innebär V3 att Tesla är den bil som kan laddas allra snabbast.

LÄS ÄVEN: Nu ska Teslas nya suv visas upp 

Batterivärmning är en annan nyhet från Tesla

Tesla säger att V3 innebär ett nytt steg för snabbladdning och att den nya tekniken kommer halvera laddtiden för elbilsägare, samt att snittiden kommer ner till 15 minuter. Dessutom presenterar Tesla även något som kallas On-Route Battery Warmup som, när det aktiveras, värmer upp batteriet på väg till laddstationen och därmed minskar laddtiden med 25 procent.

Nyheterna om V3 lär göra framtida Teslaägare ännu gladare. Elbilstillverkaren har ju redan aviserat sänkta priser tack vare att all försäljning flyttas till internet.