Teslaägare fick slut på batteri – snodde eluttag

Foto: WPBF
Foto: WPBF

En man i Florida vaknade på morgonen med en okänd Tesla i sin trädgård. Bilen tillhörde ett ungt par som fått slut på batteri och inte orkat ringa efter hjälp, så de hade kopplat in den i mannens egna uttag och låtit den ladda över natten.

Ett av problemen med elbilar är problematiken som uppstår när batteriet tar slut. Det är inte alltid i närheten av en laddstation. 

Phil Fraumeni, bosatt i Lake Worth, Florida vaknade en morgon av att hans trädgårdsskötare bad honom flytta Teslan från gräsmattan. Fraumeni visste att hans Model 3 inte stod där, och när han kom ut stod där mycket riktigt en annan Tesla. Då han var orolig att en eventuellt konfrontativ ägare låg och sov i bilen, kontaktade Fraumeni polisen.

LÄS MER: Usla arbetsförhållanden – Tesla återigen i blåsväder

Bad aldrig om ursäkt

Polisen lyckades spåra nummerplåten, och upptäckte att det inte rörde sig om en stulen bil. Under tiden letandet pågick dök ett ungt par upp. De berättade att det var deras bil. Batteriet i Teslan hade tagit slut, så när de såg att det fanns laddmöjligheter hos Fraumeni hade de kört upp på gräsmattan och laddat sin egen Model 3 under natten, närmare 12 timmar. 

Till WPBF News berättar Fraumeni att de aldrig bad om ursäkt utan helt enkelt bara rullat därifrån. Han själv valde att inte göra en anmälan, trots att hans fru gärna hade sett någon form av kompensation.

Annons: