Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu kan du köpa elbilen Polestar 2 i Sverige

Foto: POLESTAR
Foto: POLESTAR
Foto: POLESTAR
Foto: POLESTAR
Foto: POLESTAR

Nu kan helt eldrivna Polestar 2 köpas i Sverige, med leverans under 2020.

Och, enligt Polestar själva, är intresset stort.

– Vi ser en stark efterfrågan från kunder som är inne på sin andra eller tredje elbil, vilket är ett mycket gott betyg på vårt erbjudande, kommenterar Polestarchefen Thomas Ingenlath.

Det har tidigare gått att reservera en Polestar 2, men från och med 29 januari startar alltså den faktiska försäljningen – i Sverige och Norge. Och för de som redan nu lagt sin beställning kommer leveransen av bilarna startas under sommaren.

Enligt företaget är det stor efterfrågan på det helt eldrivna Volvo-syskonet, även om inga siffror ännu publicerats för att backa upp det påståendet.

– För många kommer Polestar 2 vara deras första elbil, men vi ser även en stark efterfrågan från kunder som är inne på sin andra eller tredje elbil, vilket är ett mycket gott betyg på vårt erbjudande” kommenterar Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer för Polestar.

Som vi tidigare berättat drivs Polestar 2 av två elmotorer, som tillsammans ger 408 hästkrafter och en acceleration 0-100 km/h på 4,7 sekunder.

Femdörrarsmodell, fyrhjulsdriven och med ett batteri på 78 kWh. Räckvidden ska enligt tillverkaren vara 47 mil (räknat enligt det nya WLTP-systemet).

Jodå, visst kan Polestar 2 dra last.
Foto: POLESTAR

Polestar 2 kostar just nu från 659 000 kronor

Priset för lanseringsmodellen är 659 000 kronor, men då ingår inte Performance-paketet med Öhlins-dämpare, uppgraderat Brembo-bromssystem, 20-tumsfälgar samt guldfärgade säkerhetsbälten och ventilhattar. Paketet kostar 60 000 kronor.

Senare kommer en enklare instegsversion för strax under 40 000 euro vilket motsvarar cirka 430 000 kronor.

Vill du privatleasa en Polestar 2 går det också. Väljer du en ”standard” Polestar 2, det vill säga med Void-exteriör (svart lack, övriga kulörer kostar extra), WeaveTech-interiör och 19-tumshjul, är månadskostnaden vid privatleasing 5 499 kronor. I och med att Polestar 2 är berättigad den statliga så kallade klimatbonusen för elbilar, som uppgår till 60 000 kronor, blir månadskostnaden 3 832 kronor per år. För att nå nämnda månadsbelopp måste du dock lägga en kontantinsats på 20 procent, det vill säga 131 800 kronor.

Privatleasingkostnaden är inte extremt hög men det förutsätter en kontantinsats på 131 800 kronor.
Foto: POLESTAR
Foto: POLESTAR
Foto: POLESTAR
Annons: