Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Elbilar – Laddhybrid

Publicerad 1 aug 2019 13:30

Audis nya projekt: En portabel laddstation

1/2

2/2

En portabel laddstation som ska erbjudas som en tjänst till elbilsägare. Det är vad Audi nu jobbar med att utveckla. Projektet som kallas JamesE har ännu inte bekräftat när en eventuell lansering kommer. 

Utvecklingen av den portabla laddstationen sker vid Audis utvecklingscenter i Berlin, och projektet går under det någorlunda udda namnet JamesE. Bakgrunden är att Audi sett behovet av laddning av kunders elbilar vid ställen där det inte är möjligt, exempelvis hotellparkeringar, parkeringar vid evenemang eller i parkeringshus där antingen inga laddplatser finns – eller att de som finns redan är upptagna.

LÄS MER: Blocket: 4 av 10 svenskar kan tänka sig en elbil

Fortfarande i utvecklingsstadiet

Tanken är att den mobila laddstationen – som i dagsläget ser ut som en slags kundvagn med täckta sidor – ska erbjudas som en tjänst till elbilsägare som befinner sig i just de situationerna. I nuläget är den dock i utvecklingsstadiet, och vi vet varken hur mycket tjänsten är tilltänkt att kosta, eller hur mycket – eller hur snabbt – bilen kan laddas från den portabla laddstationen. Vi vet heller inte när denna ”powerbank i storformat” kan finnas tillgänglig.