Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 18 mar 2016 13:11

Definitivt slut för Cabbys husvagnar

Polar tar över varumärket Cabby – men tänker inte tillverka fler husvagnar.

Polar tar över varumärket Cabby – men tänker inte tillverka fler husvagnar.

Foto: Øyvind Lund

Polar köper delar av konkursboet efter husvagnstillverkaren Cabby.

Men det handlar bara om varumärket och om reservdelshanteringen, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Det här innebär ett definitivt slut på tillverkningen av husvagnar från Cabby.

Cabby har haft det tungt i flera perioder. När de nuvarande ägarna tog över verksamheten 2008 var företaget skuldtyngt, men har sedan dess lyckats amortera bort stora delar av lånen. 2014 genomgick företaget en rekonstruktion och sedan dess har det sett betydligt ljusare ut för företaget. Men det räckte ändå inte.

– Vi har ett positivt kassaflöde. Tyvärr räckte det inte. Under ett möte med banken den 7 januari återkallade banken sina rullande krediter och sa att de tyckte att en konkurs var lämplig. Det tvingade oss att lämna in en konkursansökan, sa vd Svein Valheim till Värmlands Folkblad i januari.

Tar över varumärket och reservdelshanteringen

Flera intressenter har varit i kontakt med konkursförvaltaren och det var till slut Polar som kom med det mest attraktiva budet. Enligt ett pressmeddelande tar man nu över varumärket och reservdelshanteringen.

– Polar är sedan länge marknadsledande när det gäller just reservdelar. Nu kan vi säkerställa en långsiktig reservdelshantering av hög kvalitet för både handlare och Cabbyägare, säger Tony Ekström, vd för Polar.

Affären innebär ett definitivt besked om att det inte kommer att byggas några nya Cabbyhusvagnar.

Inte i Cabbys hemstad Kristinehamn och inte hos Polar i Dorotea.

Dystert i Kristinehamn

– När det stod klart att det inte skulle bli så, var det självklart för oss på Polar att göra det vi kan för Cabbyägarna, säger Polars vd Tony Ekström. Vi fick veta detta för en tid sedan, konkursförvaltaren konstaterade att det inte gick att gå vidare med Cabby och vi har ju redan många varumärken, säger Tony Ekström.

I Kristinehamn är stämningen dyster efter beskedet. Cabby har varit ett viktigt företag för staden och konkursen innebär att många jobb försvinner.

– Det är otroligt tråkigt för Kristinehamn att produktionen försvinner. Det är ett av våra äldsta och finaste varumärken. Jag lider verkligen med de anställda, säger kommunalrådet Bjarne Olsson till nwt.se.

Gratis bilvärdering – se värdet på din bil här