Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Debatt

Publicerad 7 feb 2019 12:43

Sluta gnäll på Volvo om de anställdas bonus

Expressens Jan-Erik Berggren (till höger i bild) tycker inte att Volvo ska behöva försvara sitt beslut.

Expressens Jan-Erik Berggren (till höger i bild) tycker inte att Volvo ska behöva försvara sitt beslut.

1/2

Foto: TT/Expressen

På presskonferensen fick Volvos vd Håkan Samuelsson flera gånger svara på frågor om de uteblivna bonusarna.

På presskonferensen fick Volvos vd Håkan Samuelsson flera gånger svara på frågor om de uteblivna bonusarna.

2/2

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Alla är upprörda för att Volvo Cars inte betalar ut någon bonus till sina anställda.

Volvos vd Håkan Samuelsson tvingades gång på gång förklara och försvara beslutet.

Men det är dags att sluta gnälla. Lönsamheten är för dålig och jag räknar med att de anställda fått lön för sitt jobb under året.

Det händer att jag vill gå ifrån presskonferenser där de som får frågorna gång och på gång får förklara rena självklarheter. 

I dag handlade det om att Volvo Cars presenterade sitt ekonomiska resultat och att det då står klart att de anställda på Volvo Cars i Sverige inte får någon bonus. För ett år sedan fick de anställda full bonus vilket Håkan Samuelsson avslöjade var 17 000 kronor.

Inför 2018 hade Volvo Cars tydligt definierade mål om vilken lönsamhet som krävdes för att det skulle bli någon bonus. Samuelsson ville inte avslöja några nivåer med sa att de 5,6 procent som Volvo redovisade var ”klart under” det definierade målet.

Samuelsson fick också försvara och försöka förklara sin egen lön och bonus. Som om det skulle ha något att göra med Volvos övergripande bonussystem.

För mig är det här väldigt enkelt:

1) Volvo Cars har ett bonussystem som säger att det betalas ut bonus om lönsamheten når en viss nivå. Nivån är säkert på något sätt förhandlad och ställd mot lönekrav. Om de anställda vill ha lägre bonus och högre lön så är jag säker på att det går att förhandla fram.

2) Volvo har ett lönesystem för anställda på fabriksgolvet, för chefer, säljare och andra funktioner. Där handlar det om tillgång och efterfrågan. Vill Volvo värva världens bästa ingenjör så kostar det lite mer än att anställa en färsk Chalmerist. 

LÄS MER: Facket på Volvo vädjade om bonus – nobbas av ledningen 

Möjligt att ge vd bonus

Det är alltså enligt den här logiska principen fullt möjligt att Håkan Samuelsson får en saftig bonus för att Volvo sålt rekordmånga bilar men att fabriksjobbarna i Torslanda får hålla tillgodo med sin månadslön. 

Många har upprört vittnat om lynchstämning på fabriksgolvet eftersom det inte blir någon bonus. Jag förstår det men det går inte att komma och gnälla nu över ett bonussystem som var givet redan när vi gick in i 2018. 

Volvo Cars går bra. Det är ett av Sveriges mest välmående företag och ett av världens mest välmående bilföretag. Precis som alla andra i bilvärlden står Volvo inför tuffa utmaningar och stora investeringar. Lönsamheten går upp och ner och efter att bland annat ha försökt ställa om till fler elbilar och byggt en ny bilfabrik i USA är det givet att lönsamheten inte är på topp, den sjönk i praktiken från 2017 till 2018.

LÄS MER: Världens bästa bil ska utses – två vinstchanser för Volvo 

Fräckt att klaga

Jag tycker ändå att det är fräckt att klaga och gnälla på ett företag som anställt tusentals personer. Som flyttar teknikutveckling till Sverige, som låter fabriken i Göteborg gå för högtryck och som gång på gång visar att Sverige och svenska bilbyggare och ingenjörer är viktiga för Geely-koncernen.

I de stora frågorna visar Volvo Cars sina anställda respekt. Det är i min bok viktigare än  att alltid och regelmässigt betala ut en bonus. 

När Håkan Samuelsson säger att bonusen inte är något slags tack för väl utfört arbete – ersättningen för det kallas lön – och att trösklarna i bonussystemet helt enkelt inte passerades så är det klara besked. 

Håkan Samuelsson har gjort sig känd för att vara en realistisk företagsledare som inte svävar i väg i stora kostnadsökningar. Det gav alla Volvoanställda en bonus förra året men inte i år. Jag är ändå säker på att Samuelssons strategi kommer att ge de anställda bonus i framtiden. Kanske redan om ett år.