De blev blåsta av bilfirman

Mats och Anna Pettersson kan inte ta med Edvin, 6, på en biltur. De köpte bilen för 108 000 kronor kontant på bilfirman. Nu står bilen i garaget i Mjölby utan att de får köra den.
Foto: HALLBERG LEIF

Det här är familjen Pettersson i Mjölby.

De lade upp 108 000 kronor kontant på bilfirman och köpte en bil.

Nu står bilen i garaget - utan att de får köra den.

Mats och Anna åkte i november till en bilfirma i Linköping där de hittade en liten pärla: en Nissan Almera -03 för 108 000 kronor. - Efter ett tag upptäckte jag att bilen inte var skriven på mig. Jag ringde bilfirman och frågade varför. Och så gick bilfirman i konkurs, säger Mats Pettersson till Expressen.  

Inte betalat restskulden

 Det visade sig att bilfirman inte hade betalat restskulden på 60 000 kronor till finansbolaget Nordea Finans. De pengarna krävdes familjen Pettersson på - utöver de 108 000 kronor som de redan hade betalat. I flera månader har det varit strid om bilen. Konkursförvaltaren, som skulle reda ut bilfirmans affärer, gjorde först anspråk på bilen. Sedan bestämdes att konkursförvaltaren inte hade rätt till den. Nu är det Nordea Finans som anser sig äga bilen.  

Stått still i tre månader

 Och under tiden - i tre långa månader - har bilen stått hemma i garaget i Mjölby utan att Mats och Anna Pettersson får köra den. - Jag har fått låna en gammal Volvo 242 av en släkting så länge, säger Mats. Bengt Forsbäck på Nordea Finans lovar att han ska försöka lösa problemet: - Bilköparen har hamnat i en olycklig situation. Så fort jag kommer tillbaka till kontoret så lovar jag att försöka lösa problemet på ett positivt sätt för Mats Pettersson.

Annons: