Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 1 aug 2016 15:24

De är bilarna som flest svenskar köper

Volkswagen Golf.

Volkswagen Golf.

1/3

Foto: Volkswagen AG

Volvo XC60.

Volvo XC60.

2/3

Foto: Volvo

Volkswagen Passat.

Volkswagen Passat.

3/3

Foto: Volkswagen AG

Bilhandeln fortsätter att gå starkt i Sverige.

Förra månaden var den näst bästa julimånaden någonsin för personbilar med en ökning på 0,2 procent av nyregistreringar av personbilar.

Volkswagen Golf är den bilmodell som sålt bäst i juli, medan Volvo XC60 hamnar på andra plats.

För 31:a månaden i rad visar nyregistreringar av bilar plussiffror.

Nyregistreringarna av personbilar ökade med 0,2 procent från förra månaden – vilket innebär att det skett en ökning 31 månader i rad.

Månaden var den näst bästa julimånaden någonsin – och den allra bästa månaden för de totala lastbilsregistreringarna.

– Det stora nybilsintresset beror på den starka svenska konjunkturen, låga räntor, hushållens ökade köpkraft och det ökade intresset för att privatleasa sin bil, säger Bertil Moldén.

– En förnyelse av bilparken där fler nya bilar kommer ut på marknaden och ersätter gamla bilar ger betydande positiva effekter för både trafiksäkerheten och miljön, säger Bertil Moldén.

LÄS MER: Så mycket släpper din bil ut på riktigt – lista

Mest sålda bilmodellerna

Volkswagen Golf är den bilmodell som sålt bäst i juli med totalt 1 528 exemplar. På andra plats kommer Volvo XC60 med 1 339 sålda bilar, följt av Volkswagen Passat med 1 019 sålda bilar.

Volvo V70 har för första gången på länge petats ner från toppen. Men med ersättaren V90 runt hörnet är det inte konstigt att Volvo-kunderna väljer att vänta.

Sverige fortsätter också att visa positiva siffror på ökning av miljöbilar.

Nyregistreringarna av supermiljöbilar, som i huvudsak består av elbilar och laddhybrider, ökade med 79 procent. Andelen registrerade miljöbilar är nu 4,0 procent jämfört med förra årets julimånad 2,2 procent.

– Även om andelen laddbara bilar än så länge ligger på en låg nivå, tillhör Sverige de länder i världen som har högst andel laddbara bilar av de totala nyregistreringarna. En ökad andel elbilar och laddhybrider är en viktig faktor när det gäller att minska nya bilars koldioxidutsläpp, säger Bertil Moldén.

Dags för ny bil? Se det aktuella värdet på din nuvarande här