Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>DÄCK>Vinterdäck

Publicerad 13 sep 2018 14:09

Vinterdäck som är bäst i test – här är vinnarna i år

Vinterdäck – här är däcken som är bäst i test!

Vinterdäck – här är däcken som är bäst i test!

1/2

Foto: Colourbox

2/2

Foto: LASSE SVENSSON

Hösten är här och vintern närmar sig. Snart kommer svartis och blixthalka. Det innebär att det är dags att tänka på vinterdäcken.

Och om du behöver byta och köpa nya däck är det läge att kolla här – vi har samlat vinterdäcken som är bäst i test!

Först ut: Vi Bilägares test av dubbdäck.

Att testa vinterdäck och sommardäck är ingen lätt uppgift och de som ger sig på utmaningen behöver göra det otroligt noggrant för att resultatet ska bli pålitligt. Teknikens Värld och Vi Bilägare har verkligen bemästrat däckstestkonsten och levererar varje år ett rejält grundarbete med mängder av däck, fakta, betyg och utlåtanden.

Här har vi samlat vinnarna i däcktesten – samt varnar för de allra sämsta. Är du intresserad av att jämföra priser så är det bara att klicka på länken under varje däck – det kan löna sig eftersom det ibland även finns bra erbjudanden på de dyraste däcken.

LÄS ÄVEN: Det här behöver du veta om vinterdäck 

Dyraste dubbdäcken bäst i test

Så fort det dyker upp nya test fyller vi på med vinnare här. Och vill ni läsa hela grundtesterna så gör ni det hos Teknikens Värld eller Vi Bilägare.

Först ut är Vi Bilägare test av dubbdäck i dimensionen 205/55 R16, testade på en Volvo V40 med ABS och antisladd inkopplat. Det visade sig att de två dyraste var bäst. Här är däcken med bäst betyg:

Continental IceContact2

Pris: Lägsta pris på detta vinterdäck (205/55 R16) just nu se Prisjakt (EXTERN LÄNK)  

Kommentar: Vinner på 86 poäng och Vi Bilägare kommenterar testsegern med att det här dubbdäcket är bäst på vintervägar. Uppträder tryggt i kurvor och har bäst sidogrepp. Även bra på asfalt! Minus är högst förbrukning.

Nokian Hakkapeliitta 9

Pris: Lägsta pris på detta vinterdäck (205/55 R16) just nu se Prisjakt (EXTERN LÄNK)  

Kommentar: Totalpoängen 83 är mycket tack vare riktigt bra på is- och snövägar. Ger rapp körglädje men kan bli aningen överstyrt, enligt Vi Bilägare. Anledningen till att det här dubbdäcket inte vann är leveransen på asfalt.

Goodyear Ultragrip IceArtic

Pris: Lägsta pris på detta vinterdäck (205/55 R16) just nu se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Kommentar: Når en tredjeplats i Vi Bilägares dubbdäckstest med 71 i totalpoäng. Är som allra bästa på våt asfalt och har där kortast bromssträcka av alla i testet. Även bra på torrt underlag. Mittenresultat på snö och is.

Gislaved NordFrost200

Pris: Lägsta pris på detta vinterdäck (205/55 R16) just nu se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Kommentar: Släkt med Continental och det märks – tryggt dubbdäck, enligt Vi Bilägare. Lättkört däck, bra på snö. Inte lika bra som Continental på asfalt dock.

Däck du inte ska välja

Nexen WinGuard WinSpike WH62. Kommer klart sist i Vi Bilägare test på grund av dåligt vinterfäste, även på asfalt. Billigt, men i det här fallet verkar det betyda att du får var du betalar för.

 

Vill du läsa om fler däckresultat i Vi Bilägares dubbdäckstest, se fler betyg och gå på djupet varför däcken fick just dessa betyg – då finns det mer information här. Dubbdäckstestet finns även i tidningen Vi Bilägare nr 13, i butik från 18 september.

Fotnot. Så fort fler däcktester publiceras uppdateras vi på Allt om Bilar den här artikeln med vinnarna.