Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>DÄCK>Vinterdäck

Publicerad 17 okt 2013 16:48

Här är vinterdäcken som ger bäst grepp

1/3

Nokian Hakkapeliitta R2, bästa dubbfria däck enligt två tidningar.

Nokian Hakkapeliitta R2, bästa dubbfria däck enligt två tidningar.

2/3

Continental ContiIce Contact, bästa dubbdäck enligt Teknikens värld.

Continental ContiIce Contact, bästa dubbdäck enligt Teknikens värld.

3/3

Foto: Bluestudios Gmbh

Varningarna för snö avlöser varandra, då är det dags att ställa undan sommardäcken i garaget. Biltidningen Teknikens värld har testat 21 vinterdäck och kommit fram till att dubbdäcken är överlägsna om du inte vill åka av vägen eller fastna i snödrivor i vinter.

Teknikens värld testar i senaste numret av tidningen sju dubbdäck, sju nordiska dubbfria däck och sju centraleuropeiska dubbfria däck. Av de 21 testade däcken visar sig dubbdäcken vara överlägset bäst på vintervägarna.

Sex av de sju dubbdäcken samlade ihop bättre totalpoäng än alla andra däck. Allra bäst poäng får Continental ContiIce Contact, som kostar 1 413 kronor att köpa. Däcket får särskilt höga poäng för bromsegenskaperna på snö och vägegenskaperna på både snö och is.

Det är tredje året i rad som Continental ContiIce Contact finns med i toppen av Teknikens världs test. Tidningen ger däcket särskilt beröm för att inte stå stilla i utvecklingen, utan leverera märkbara förbättringar med årets modell.

Nokian gör bästa dubbfria

De bästa dubbfria däcken, nordiska Nokian Hakkapeliitta R2 för 1 221 kronor och centraleuropeiska Pirelli Snow-Control Serie 3 Winter 210, placerar sig först på delad sjunde plats i testet.

Även Vi bilägare testar vinterdäck i senaste numret och kommer fram till att Nokian Hakkapeliitta R2 är bästa dubbfria vinterdäcket. Tidningen har testat tio däck, varav nio är dubbfria. Nokian Hakkapeliita R2 får särskilt mycket beröm för kurvgreppet och körförmågan på dubbriven is.

Enligt Vi bilägare är dubbdäck bäst när termometern kryper ner mot noll grader, medan nordiska dubbfria däck är bättre på is än sina kontinentala syskon. Kontinentala däck är bäst om man kör på våt och torr asfalt samt i modd.

Relaterat