Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>DÄCK>Sommardäck

Publicerad 7 mar 2016 15:17

Bästa sommardäcken till din husbil i år

Här får du tips om de bästa däcken du kan sätta på din husbil eller transportbil i vår.

Här får du tips om de bästa däcken du kan sätta på din husbil eller transportbil i vår.

Foto: pchoui/iStockphotos

Märke för märke - alla de bästa och nya sommardäcken för transportbilar och husbilar.

BRIDGESTONE

Duravis R66 har en robust design som lovar bra stabilitet, god bränsleekonomi och säkert grepp i vått väglag och många mil.

FIRESTONE

Vanhawk är det komfortabla och tysta däcket med en lång livslängd men har också bra våtegenskaper.

GT RADIAL

Maxmiler Pro är ett nytt robust och kraftigt däck för hus – och transportbilar. Den nya konstruktionen ger däcket ett bra våtgrepp och lågt vägljud.

Maxmiler Pro erbjuder hög komfort och lågt rullmotstånd. Däcket är slitstarkt och ger lång livslängd även under de mest krävande förhållanden. Finns i 27 dimensioner, 12-16 tum, 60-80 profil, hastighetsindex är R, S, T och H.

GISLAVED

ComSpeed är det perfekta däcket för säkra transporter. En pålitlig partner är däcket på såväl långa som korta körningar, liksom i vått eller torrt oavsett väglag. Däckets stryktåliga konstruktion och den långa livslängden ger hög ekonomisk effektivitet.

GOODYEAR

Cargo Marathon är gjort med avseende för långa eller tyngre körningar. Cargo Marathon är självanpassande för lätta lastbilar, där man lagt ned mycket arbete på att få däcket så tyst som möjligt och samtidigt ha en ökad komfort och ett bra väggrepp. Däcket finns tillgängligt i 9 storlekar i 15 till 16 tum.

Cargo G26 är speciellt tillverkat för husbilar, lätta last- och skåpbilar med syfte att kunna hantera tyngre laster. Däcket finns tillgängligt i 13 storlekar i 14 till 16 tum.

HANKOOK

Vantra LT, en nyhet och är det slitstarka däcket för lätta lastbilar. Det nya 3D-mönstret ger bättre prestanda på såväl vatten och snö utan att försämra däckets väggrepp. Det vida mittspåret med sina tre kanaler ger inte bara däcket bästa stabilitet utan minskar risken för vattenplaning och ökar prestanda och säkerheten vid höga hastigheter.

KUMHO

Crugen HP91 Max Performace är även det en nyhet. Den nya gummiblandningen är framtagen med den senaste tekniken som ger ett bra grepp på våta vägbanor och klarar av kraftiga inbromsningar. Däcket har också bra stabilitet i högre hastigheter. Däcket finns till SUV, pick-up och mini-vans.

ProTran KC53-däck finns nu också som 15 och 16 tum. Däckets robusta stomme garanterar ett stabilare däck och fler mil än tidigare. Däcket har också fått ett lägre rullmotstånd vilket ger en bättre bränsleekonomi. Det breda däckmönstret ger ett förbättrat grepp på torrmark även vid maximal last och ger mer precis styrning både på torrt som blött vägunderlag. KC53 finns i 65, 70 och 75 profil i storlekarna 195/70 R15 till 235/65 R16.

MAXXIS

Campro är ett komfortabelt och stabilt däck och speciellt utvecklat för husbilar och lätta transportbilar.

NOKIAN Hakka

C2 för husbilar och lätta transport- och lastbilar ger stabila och säkra köregenskaper även med tyngre laster. Slitbanegummiblandningen Aqua Grip C, ger bra skydd mot skärskador, och det slitstarka stålbältespaketet är skräddarsydda för krävande proffsbruk och förbättrar däckets slitstyrka, säkerhet samt komfort. Det låga rullmotståndet minskar bränslekostnaderna. Däcket finns i dimensionerna 14-17 tum.

Rotiiva AT Plus är en nyhet. Däcket som är slitstarkt rullar väl på asfalt och är mycket stabilt även i lätt terräng. Den nya uppdaterade slitbanegummiblandningen ger fler mil. Optimalt placerade och stödda mönsterklackar samt den aggressiva formen av skuldrorna förbättrar körstabiliteten. Däcket passar utmärkt för tungt bruk på lätta lastbilar och pick-uper. Finns i dimensionerna 16 till 20 tum.

GRATIS BILVÄRDERING: Se värdet på din bil enkelt här!