Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>DÄCK

Publicerad 4 okt 2017 10:54

Polisen varnar: Se upp för däckbedragare

Ser ditt däck ut så här ska du vara försiktig om människor erbjuder hjälp att snabbt åka i väg och köpa ett nytt.

Ser ditt däck ut så här ska du vara försiktig om människor erbjuder hjälp att snabbt åka i väg och köpa ett nytt.

1/2

Foto: ANNA-KARIN NILSSON

2/2

Foto: OKF

Först släpps luften ut ur bildäcket – sedan erbjuds bilägaren hjälp med att köpa ett nytt. Därefter försvinner ”de hjälpsamma” med pengarna.

Nu varnar polisen för däckbedragarna i Östersund.

Allt om Bilar har alltför ofta behövt skriva om olika slags bilbedrägerier, och nu är det dags igen. Det är i Östersund en ny sorts däckbedrägerier har dykt upp. Polisen har fått in flera anmälningar där människor lurats att betala för nya bildäck – till sina parkerade bilar.

Tillvägagångssättet är lurigt. Först släpper bedragarna ut luften ur ett bildäck på en parkerad bil. När bilens ägare kommer tillbaka dyker de ”hjälpsamma” bedragarna upp och erbjuder sig att åka i väg och köpa ett nytt däck – om de får pengar först förstås.

LÄS ÄVEN: Så lurar bedragarna dig vid bilförsäljningen 

Även försiktiga bilägare har lurats

Och de har också lyckats lura de som inte vill ge pengar direkt genom att låtsas köpa ett däck för egna pengar, sätta tillbaka det gamla däcket (nu pumpat) och sedan få pengar för ett ”nytt” däck.

Nu uppmärksammar polisen allmänheten.

”SE UPP! Detta har hänt på parkeringar i Östersund, bland annat Lillänge/Odenskog men även på andra adresser. Vi vill på detta sätt varna och uppmana till vaksamhet. Var vaksam om du återkommer till din parkerade bil och ett däck är utan luft. Tips lämnas till polisen på telefon 114 14.”

Polisens inlägg på Facebook har fått många kommentarer.

– Gangsters har ingen brist på idéer, för att lura sina medmänniskor.

– Suck. De kommer hela tiden på nya sätt att lura andra, med både sluga och tyvärr ibland våldsamma metoder.

– Troligen snart på en ort nära dig! Så tröttsamt med dessa skojare som hela tiden kommer på nya idéer för att lura godtrogna människor.

– Men inte ger man främmande människor pengar för att åka och köpa ett nytt däck, så överrumplad skulle jag aldrig bli i dagens tjuvsamhälle!

https://www.facebook.com/polisenjamtland/photos/a.1239401259486710.1073741828.1237639269662909/1486895191403981/?type=3&theater