Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 31 okt 2013 11:30

Chocknota – här är de dyraste bilarna att laga

DYR. Alla äldre bilar hamnar på verkstad förr eller senare – VW Touareg är en av modellerna som kostar ägarna mest pengar efter att garantin gått ut.

DYR. Alla äldre bilar hamnar på verkstad förr eller senare – VW Touareg är en av modellerna som kostar ägarna mest pengar efter att garantin gått ut.

Brittiska konsumenttidningen Which? har undersökt de genomsnittliga verkstadskostnaderna för bilar där garantin gått ut. Värst är Land Rover Discovery och Volkswagen Touareg – ägarna får räkna med årliga reparationskostnader på 5000 kronor, rapporterar The Telegraph.

Bilar går sönder – det är ett trist faktum. Och ju dyrare bil du kör, desto dyrare blir verkstadsnotan.

Brittiska konsumenttidningen Which? har frågat 57 000 brittiska bilägare om hur mycket pengar de lägger på att reparera sina bilar.

En Land Rover Discovery 3 som är äldre än tre år, har kostat ägarna drygt 5000 kronor att reparera det senaste året – i snitt!

Volkswagen Touareg ligger inte långt efter med en verkstadsnota på 4600 kronor.

Vill man komma billigt undan är lilla Kia Picanto ett klokt val. Här landade senaste årets verkstadsnota på ynka 140 kronor.

Tillverkarna duckar

Vanligaste felet sett till alla bilar är problem med fjädringen och trasig ac. Felaktiga utsläppsvärden och motorproblem tar längst tid att åtgärda.

VW Touareg och Skoda har problem med avgassystemen, 15 respektive 16 procent av bilarna är drabbade.…

Tillverkarna duckar för frågan. Volkswagen menar att de inte kan kommentera verkstadsbesöken eftersom informationen i undersökningen är bristfällig.

Land Rover menar att deras gamla bilar inte alls representerar den förändring i kvalitet och ägandekostnader som skett de senaste åren.