Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Cabriolet: 11 bra cab-köp till sommaren

Att köpa en bil med cabriolet är mer än att köpa bara en bil.

 

Att köpa en bil med cabriolet är att köpa en bil och en livsstil med inbyggt varumärke.

 

En bil utan tak är för många den ultimata frihetskänslan. Vinden i håret är på flera sätt en symbol för den fria människan med hela livet framför sig. Njutning och fart i ett enda hårt paket.

 

När vi tittar på bilar utan tak tycks många av våra vanliga parametrar vara satta ur spel. Det spelar inte så stor roll hur många hästkrafter motorn har och snacket om CO2-utsläpp knycklas ihop lika snabbt som cabrioleten fälls ihop i bagageutrymmet.

 

Flera av de stora biltillverkarna har i alla år satt en ära i att bygga riktigt snygga cabriolet-bilar. I dag är utbudet något mer begränsat och kanske är det resultatet av att tillverkarna hade lite pengar till utveckling under åren 2008-2010. Det är resultatet av de sinade kassorna då som vi ser i bilhallarna i dag.

 

Men det finns ändå ett väldigt bra utbud av snygga och häftiga carbiolet-bilar. Vi har satt samman en lista med 11 nya cabbfavoriter. Där ryms bilar för 170 000 till två miljoner kronor.

 

Kanske ryms sommarens cabbfavorit och din egen drömbil på listan. Och vill du inte köpa nytt så har vi en fräck lista med begagnade cabriolet-bilar här.

1. BMW 435i

Pris: från 545 000 kronor

Kommentar: BMW:s snygga 4-serie finns som cabriolet och bilen imponerande stort när vi testkörde den i Las Vegas tidigare i år. Med totalt 35 av 50 getingar utnämndes BMW:s snyggcabb till en av de allra bästa på marknaden. Allra mest imponerade den sexcylindriga motorn på tre liter och 306 hästkrafter. Men bilen var något karaktärslös - lite för perfekt. Vill du ha en häftigare variant så har BMW precis släppt M4 cabriolet där motorn levererar 431 hästkrafter.