Bygger bil på mässa – med 3D-skrivare

Local Motors Rally Fighter byggdes live på en mässa 2012. Nu ska man göra om projektet – men den här gången byggs en bil med hjälp av en 3D-skrivare.

3D-skrivare är på frammarsch och frågan är hur långt tekniken har kommit. Tillräckligt långt för att man ska kunna bygga en bil med hjälp av en 3D-skrivare? Det tror i alla fall Local Motors, som planerar att bygga en bil live inför publik på en tillverkningsmässa.

Det är inte första gången som Local Motors ger sin in på projektet att bygga en hel bil från grunden på den internationella tillverkningsteknikmässan i Chicago. 2012 byggde man bilen Rally Fighter, som syns på bilden ovan, under den sex dagar långa mässan.

Då tog det fem dagar, och precis lika fort ska det gå nu när man har en 3D-skrivare till sin hjälp för att sätta ihop bilen. Den här gången ska bilbyggandet ta fem dagar, har Local Motors tänkt.

Stadsbil

Bilen som ska byggas är en elbil som ska byggas speciellt för att fylla de behov som Chicago-borna kan tänkas ha. Tanken med projektet är enligt Local Motors att demonstrera hur en bil kan byggas med hållbar och miljövänlig teknik, samtidigt som bilen blir starkare, snabbare och mer effektiv.

Bilen ska byggas på årets internationella tillverkningsteknikmässa i Chicago, som hålls den 8-13 september.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Annons: