Bombsäker bil såldes pimpad med djurhud

Krokodilskinn i framsätena på bombsäkra Mercedes S600 Guard.
Bombsäkra Mercedes S600 Guard – ett bra bilval om du känner dig hotad.
Krokodilskinn i baksätena på bombsäkra Mercedes S600 Guard.

I augusti kom Mercedes bombsäkra superbil som ska kunna klara ett krig.

Nu har den ”djur”-pimpats för en ryss med lite för mycket pengar.

Eller för många fiender.

Mercedes värstingbil som kom ut i augusti i år ser precis ut som deras vanliga Mercedes S600. Men där slutar likheterna. Enligt Mercedes själva är S600 Guard i stort sett outplånlig och passar därför utsatta grupper som statsministrar, presidenter och höga tjänstemän. Eller andra som har fiender, typ maffian kan tänkas.

Nu har den första bilen sålts i Ryssland och den har som har beställt den tyckte inte det räckte med allt som var. Bilfirman har fått klä om hela inredningen med exotiska djurhudar så som krokodilskinn och mjukt nappaläder i beige och mörkblått. Att köparen vill vara hemlig är väl inte helt oförståeligt med tanke på bilvalet.

Utrustad med splitterskydd

Karossen är både skott- och bombsäker och utrymmet mellan bilens yttre och inre skal har försätts med integrerat stål. Invändigt är den utrustad med splitterskydd och ett tjockt glashölje tillverkat i polykarbonat. Chassit täcks av tjockt pansar som ska skydda mot underjordiska sprängladdningar.

Bilen har fått den högsta säkerhetsgraderingen VR9, vilket betyder att den står emot kulor från eldvapen, sprängmedel och splitter från granater. All extrautrustning gör dock att den väger 2,2 ton och har fått extra fjädring för att klara påfrestningarna, samt större bromsar och punkteringssäkra däck.

I övrigt har S600 Guard en sexliters V12-motor med 530 hästkrafter och en topphastighet på 209 km/h. Priset? Inte officiellt men sägs kosta upp till 3,3 miljoner kronor.

http://www.expressen.se/motor/mercedes-s600-guard-bilen-ska-klara-ett-krig/

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Här hittar du aktuella erbjudanden!

Annons: