Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 12 jan 2015 10:51

Bilverkstäderna ska bättra sig med ny plan

Nu ska bilverkstäderna få hjälp att skärpa sig med kvalitén. Sveriges Fordonsverkstäders Förening inför rött och grönt kort. Se nästa bild.

Nu ska bilverkstäderna få hjälp att skärpa sig med kvalitén. Sveriges Fordonsverkstäders Förening inför rött och grönt kort. Se nästa bild.

1/2

Foto: Thinkstock

2/2

Minns ni bilverkstadskrisen i höstas?

Nu har bilverkstäderna kommit ännu ett steg längre i sin ambition till bättring.

Det började med en granskning av TV4-programmet Kalla Fakta. Där avslöjades stora brister i hur bilverkstäder sköter sin service och sina reparationer. Efter programmet inleddes en intensiv debatt och diskussion inom bilbranschen. Bland annat publicerade vi flera debattartiklar.

Åtgärdsplan

Och strax före jul visade Sveriges Fordonsverkstäders Förening en konkret åtgärdsplan där en del av att informera om verkstäders skyldigheter och rättigheter.

Informationen har tryckts i en praktisk sammanställning och den vägledningen ska nu distribureras till samtliga bilverkstäder som är med i föreningen.

- Det är en liten vägledning över vad som är tillåtet respektive otillåtet för alla verkstäder, säger Bosse Ericsson, vd för SFVF.

- Det finns ett stort kunskapsbehov bland verkstäderna man vill veta mer om konkurrensfrågorna, konsumentjuridik och hur branschen ser ut. Det har jag stött på under SFVF:s utbildningsturné, som är det största kunskapslyftet i branschen, säger Bosse Ericsson.

Bör läsa på i broschyren

Den lilla röd-gröna trycksaken är även försedd med den europeiska kampanjsymbolen för alla bilverkstäders rättigheter och bilägarnas valfrihet, Right-to-repair-campaign.

- Det här är 100% medlemsnytta, säger Bo Ericsson.

Alla bilkunder som besöker en verkstad i veckan och framöver bör plocka på sig en broschyr och läsa på. Och finns den inte att få tag på så be verkstaden om ett exemplar.

Relaterat