Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>BILTESTER

Publicerad 14 nov 2016 13:10

Skodas stora Kodiaq en suv med funkis-lyx

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

1/5

Foto: Skoda

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

2/5

Foto: Skoda

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

3/5

Foto: Skoda

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

4/5

Foto: Skoda

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

5/5

Foto: Skoda

TANNISHUS. Drivlinan är allt annat än ny då Skoda delar 190-hästkraftersdieseln och DSG-automatlådan men många bilar inom VW-koncernen.

Men Skoda har skruvat ner motorn i en rätt intressant modell.

Kodiaq är en av få riktigt bra sjusitsiga suvar som inte kostar skjortan. Och precis det är Skodas hela affärsidé.

Varken Yeti eller Rapid blev några supersuccér, varken i världen, Europa eller Sverige. Men när Skoda satsar stort och tungt på en sjusitsig suv döpt till Kodiaq så finns alla förutsättningar.

Suv-trenden är stark och trots att det finns massiv konkurrens så finns det inte allt för många sjusitsiga suvar. Och vi kan börja där - längst bak.

När jag viker ihop mina långa ben och klättar in till den tredje stolsraden så är det precis som när jag försökte gången kröp in i en Audi Q7. Stolarna är i de närmaste identiska och samma gäller för den låga sitthöjden.

Visst, Kodiaq är sjusitsig men längst bak kan bara mindre barn trivas, och knappt det.

När stolarna fälls blir det i stället ett rejält bagageutrymme. Andra stolsraden är också skjutbar i längsled för att skapa benutrymme åt de som sitter allra längst bak, eller ett större bagageutrymme om du inte använder den tredje stolsraden.

TOTALBETYG: Vi rankar Kodiaq i 10 kategorier

Rymligt och bekvämt i fram- och baksäte

Om vi går framåt i bilen så är baksätet också rymligt och bekvämt. Du behöver en viss teknik för att kunna fälla stolarna utan att de skjuts fram och du tvingas skjuta bak dem. Det här är något som biltillverkarna verkar ha väldigt svårt att lösa.

Vid förarplatsen sitter du väldigt bekvämt och jag känner igen logiken i reglage och instrument från andra Skoda-bilar och från andra bilar i VW-gruppen.

Jag har kört massor av bilar med kombinationen 190-hästkrafters diesel och DSG-automatlåda – bland annat vår långtestbil Skoda Superb – men motorn passar lite bättre på de lite större och tyngre bilarna.

Jag upplevde också Super som något trög där bilen inte riktigt ville reagera på gaspådrag och rattörelser men den fördröjningen är betydligt mindre märkbar i Kodiaq. Borta är också de något tunga och tröga dörrarna och kanske har Skodas ingenjörer äntligen förstått trenden med mera lätta och direkta funktioner och reglage.

TOTALBETYG: Vi rankar Kodiaq i 10 kategorier

VW Tiguan är närmaste konkurrenten

Även på utsidan är det lätt att känna igen att det här är en stor suv från VW-koncernen. Det är raka och tydliga linjer på sidan av bilen och försiktiga designelement på sidan. Skoda har lyckats bra och skapat en hyggligt egen identitet.

Interiören känns påkostad, rentav lite lyxig - speciellt med den ljusa inredning jag har i testbilen - och här får Volkswagen se upp.

I Sverige kan Kodiaq visa sig bli en tuff konkurrent till syskonet Tiguan. Kodiaq väntas bli något billigare än den mindre VW-bilen och därmed är det svårt att jämföra rakt av.

Årets nyheter Ateca från Seat, Tiguan från VW och Kodiaq från Skoda har alla tydliga likheter men eftersom de byggts olika stora är det svårt att jämföra rakt av vad du får för pengarna.

Skoda väntas bredda sitt suv-program med en coupé-modell av Kodiaq, en ersättare till Yeti, en mindre suv i samma storlek som en Nissan Juke samt en suv till den kinesiska marknaden.

I Europa kan Kodiaq redan nästa år få konkurrents av koncernsyskonets Tiguans sjusitsiga version.

TOTALBETYG: Vi rankar Kodiaq i 10 kategorier

3 Konkurrenter:

Volkswagen Tiguan

Kia Sorento

Nissan X-Trail