Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>BILTESTER

Publicerad 17 aug 2017 14:04

Liten och kaxig – men lilla Kia Picanto är inget vidare att köra

1/4

2/4

3/4

Tredje generationen av Kia Picanto är snyggt designad.

Tredje generationen av Kia Picanto är snyggt designad.

4/4

Designen lovar en hel del men vissa saker faller platt när du släpper kopplingen.

Lilla Picanto är roligare att se på än att köra.

Kia är mitt i en stor modelloffensiv som även omfattar en rejäl uppryckning vad gäller design, kvalitet och köregenskaper. Redan för ett knappt år sedan testkörde jag nya prestigebilen Stinger och under våren har Kia fortsatt med visningar av flera Optima-varianter, laddhybridversion av Niro, en ny Rio och en ny Picanto. I höst kommer nya Stonic.

Det är en offensiv satsning av sällan skådat slag och tillsammans med systermärket Hyundai gör nu koreanerna en rejäl satsning på den yppersta biltoppen.

BILTEST: Lilla Suzuki Swift blandar finesser med klassiska småbilsproblem 

Tuff småbilsmarknad

Att tjäna pengar på småbilar blir allt tuffare vilket bland annat fått Ford att hel överge de allra minsta bilmodellerna, i alla fall i Europa. Vi har också sett försök från Nissan, med förra generationen av Micra, Peugeot, med 108, och Toyota med Aygo där tillverkarna snålat och gnetat för att skapa hyggliga vinstmarginaler. 

Resultatet har blivit rätt undermåliga bilar som dragit ner varumärket och skapat ett glapp mellan vad småbilsköparen upplever vid ratten och vad mellan- eller storbilsägaren känner och tycker.

BILTEST: Mercedes kaxiga lilla suv GLA

Picanto en av Europas mest sålda

Kia har i Picanto en av Europas mest sålda småbilar och sett till antal sålda bilar är Picanto en viktig pusselbit i Kias modellprogram, även om det inte är på den här bilen Kia ska tjäna de stora pengarna. 

Den tredje generationen av Picanto har en hel del intressant utrustning som vanligtvis prutats bort från de allra biligaste bilarna, som autobroms, Apple CarPlay och backkamera. Kameran ska enligt Kias hemsida lanseras under andra halvåret 2017 och det är oklart om det blir standardutrustning eller tillval.

Dålig ljudisolering 

Tyvärr kräver den trecylindriga motorn att du arbetar flitigt med den femstegade växellådan och motorljudet hörs väl i kupén. Det är ingen risk att du glömmer att växla upp. Chassit kunde också vara lite fastare och isoleringen är inte i klass med Kias övriga modellprogram.

Det märks kort sagt att grundpriset är så lågt som lite drygt 120 000 kronor, ja, ännu mindre i den kampanj som finns för Picanto under sommaren.

LÄS MER: Vi kör nya Kias nya superbil Stinger GT

Betyg i 5 kategorier

Motor och köregenskaper

Motorn är på endast 67 hästkrafter och det märks. Du behöver arbeta ordentligt med växellådan för att få till en mjuk och behaglig körning. Och trots låg effekt ramlar förbrukningen upp i 4,4 liter och CO2-nivån ligger precis över 100 gram/km. Styrningen är snabb och kvick och näst intill nervös. I kombination med ett något mjukt satt chassi så blir det lätt vingligt och gungigt. 

 

Säkerhet och förarstöd

Autobroms finns och enligt uppgift från 80 km/tim och ner till stillastående. Nya Picanto har ännu inte fått något resultat i EuroNCAP men det blir svårt att nå fem stjärnor då det saknas till exempel filkörningsassistent. Det i sin tur skulle kräva flera sensorer och kamerar och göra bilen dyrare. Det är ändå bra säkehetsnivå med tanke på bilen storlek, pris och bättre än flera konkurrenter.

 

Teknik och uppkoppling

Picanto har Apple CarPlay och Picanto är förberedd för Android Auto. Själva radion är i enklaste laget och sjutumsskärmen, som går att peka på, är inte helt lätt att manövrera. Reglage på ratten är standard både i Launch Edition och GT-Line. Backstartshjälp är en bra finess för alla som inte är jättevana bilförare. Parkeringssensorer är lika välkommet.

 

Design

Interiören är ren och enkel även om det märks att det inte är den dyraste isoleringen, det känns lite tunt och billigt. Baksätet är inte det allra största och får se som ett nödsäte eller en plats för handväskan. Lastutrymmet är ett klassiskt småbilsbadkar där du behöver lasta saker över en hög tröskel. Men det går förstås inte att trolla med måtten i en bil som bara är strax över 3,5 meter lång.

 

Köpa och äga

Kias kampanj på Picanto ger dig i runda slängar 10 000 kronor och procentuellt är det en hel del då listpriset är 126 000 kronor. Det gör Picanto till en av landets billigaste bilar. Kombinerat med sju års nybilsgaranti blir det självklart ett bra val för alla som letar efter ett billigt bilägande. Men ljudnivå, utrymme och den trötta motorn gör att du helst inte vill köra Picanto längre sträckor eller på motorväg.

Totalt: 13 (25)

3 konkurrenter

Volkswagen Up

Toyota Aygo

Peugeot 108