Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>BILTESTER

Publicerad 30 jun 2016 10:07

Lilla Audi Q2 blir stor succé

Audi Q2 har allt som skulle kunna göra den till en stor succé i Sverige.

Audi Q2 har allt som skulle kunna göra den till en stor succé i Sverige.

1/2

Foto: Audi

2/2

Foto: Audi

ZÜRICH. Efter stora Q7 tar Audi nästa kliv i suv-klassen.

Lilla Q2 är större än vad du tror och kan bli en riktig succé i suv-törstande Sverige.

Och det allra bästa köpet är för en gång skull en bensinare.

Kanske är det ett tecken i tiden – tiden som håller på att rinna i väg för dieselmotorn. Audi erbjuder sex motoralternativ, tre bensinare och lika många dieslar i nya Q2. Under testkörningen i Zürich hinner jag prova fyra av dem. Den lilla bensinmotorn med tre cylindrar och 1,0 liter i volym är riktigt bra och de 116 hästkrafterna räcker väl till.

Dieselmotorn på två liter och 150 hätskrafter känner vi igen från VW:s modellprogram och den funkar också i lilla Q2. Enda påtagliga nackdelen är att bilen blir lite trögare i ratten, kanske på grund av den extra tyngden i ratten. Detsamma gäller tvålitersdieseln med 190 hästkrafter.

Allra bäst rullar Q2 med 1,4-litersbensinaren på 150 hästkrafter tillsammans med en sjustegad automatlåda med dubbelkoppling. Balansen blir i det närmaste perfekt och bilen känns lika fjäderlätt som lilla A1.

Plötsligt är allt lätt och enkelt och det är roligt att känna hur bilen lyder minsta rörelse i handleden.

BETYG+BILDER: Så bra är Audi Q2

Bensinmotorn bäst

Audi har vidareutvecklat sin dubbelkopplingslåda men den senaste versionen finns endast till toppversionerna, alltså tvålitersmotorerna med 190 hästkrafter. De större motorerna har också fyrhjulsdrift som standard och tyvärr finns Quattro-funktionen bara som tillval till den svagare tvålitersdieseln.

Men jag är beredd att offra fyrhjulsdriften för att få tillgång till bensinmotorn på 150 hästkrafter – så mycket bättre blir bilen med den drivlinan.

Audi låter drive select vara tillval och det tror jag är klokt. Med drive select kan du ställa in olika körlägen men när vi testar de olika inställningarna känns sportläget för hårt och stötigt. I den här typen av bil behövs inte den här funktionen så satsa i stället pengarna på fyrhjulsdrift – 16500 kronor till 2,0 TDI 150 – eller paketet med den mer digitala instrumenteringen, virtual cockpit.

BETYG+BILDER: Så bra är Audi Q2

Lurar ögat – ser ut som större bil

Interiördesignen känner vi igen från tidigare Audi-modeller men en del saker har moderniserats, bland annat bildskärmen på drygt åtta tum. Bildskärmen sitter ovanpå instrumentbrädan och är bland det allra tunnaste vi sett i bilvärlden.

På utsidan har Audi provat några nya grepp. Flera så kallade polygoner lurar ögat att tro att det här är en större och kraftigare bil än vad det är. Designlinjerna på sidan – strax under sidorutan – där bilens skuldra delas i två är helt nytt för Audi och kanske något vi kommer att få se på flera bilar framöver.

Grillen har gjorts om och kommer att vidareutvecklas för kommande Q-modeller.

C-stolpen är täckt och här finns en hel del intressanta streck och linjer – alla till för att sänka luftmotståndet. Q3 har ett luftmotståndsvärde på 0,3 vilket är väldigt lågt för den här typen av bil och det bidrar till en låg bränsleförbrukning.

BETYG+BILDER: Så bra är Audi Q2

Kan bli braksuccé i Sverige

Audi plockar in så kallad progressiv styrning i Q2 och den får bilen att bli mer lättmanövrerad i trånga utrymmen. Det passar bra då Audis målgrupp är unga, aktiva personer i storstad. Q2 ska vara en bil för "city cruising" på vardagarna och äventyr på helgerna.

Det snacket har vi hört förut och i stället är det välmående 50+:are som köper nya bilar, i alla fall i Sverige.

Ändå gissar jag att Q2 kan bli en braksuccé i Sverige. Väldigt många vill ha en suv men backar för de stora bilarna som ser så aggressiva ut. Och i dag finns det väldigt få konkurrenter till lilla Q2. BMW:s X1 är en och livsstilsbilarna Mercedes GLA och Mini Countryman är två andra.

I sommar kommer också Kia med sin snygga Niro som är en bil i samma storleksklass som Q2.

Se också på hur Honda gjort succé med sin CRV i Sverige. Svenskarna vill ha en suv men de alla vill inte dra runt i en stor Volvo XC90, BMW X5 eller Audi Q7. Och det dröjer ett drygt halvår innan Volvo rullar fram sin produktionsklara XC40 – som också är aningen större och högre än Q2.

Prismässigt har Audi-importören förhandlat bra med tillverkaren och startpriset landar på cirka 230 000 kronor. Min favorit, 1,4 TFSI 150, börjar på 248 000 kronor. Då tillkommer tyvärr lite för att få internetuppkoppling och den bästa instrumenteringen.

Sugen på en Audi Q2? Här kan du se vad din gamla bil är värd