Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>BILTESTER

Publicerad 22 dec 2016 11:56

Duell: Två sjusitsiga familjebilar gör upp

Ford S-Max

Ford S-Max

1/2

Foto: Ford

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

2/2

Foto: Skoda

En rejäl familjebuss med plats för sju?

Eller en trendig suv med tre stolsrader?

Ford S-Max och Skoda Kodiaq är två väldigt olika bilar med vissa likheter.

Frågan är bara vilken du ska välja?

Det kan tyckas som en rätt udda bilduell. Men för alla som behöver ha sju platser så landar bilvalet någonstans här: Ford S-Max eller Skoda Kodiaq.

Trenden pekar förstås på Kodiaq men är det egentligen så vettigt att köpa en bil som ser ut att vara en sak men som ska användas till något annat? Eller varför köpa en stor och otymplig familjebuss när det finns samma utrymmen i en mer modern design.

Börjar på strax över 300 000 kronor

Prismässigt ligger de här bilarna på ett frånpris på strax över 300 000 kronor och båda bilarna kan bli ett rätt aktivt tjänstebilsval för den som inte bara gör som alla andra utan utgår ifrån sina behov.

Det finns en stor nyfikenhet på Skoda Kodiaq som är helt färsk i de svenska bilhallarna. Ford S-Max är däremot en biltyp som vi sett i Sverige i över 30 år - familjebussen - och genren har en given marknadsandel i Sverige, oavsett trender.

Men nu är det dags att lås upp och köra iväg.

Ford S-Max mot Skoda Kodiaq över fem ronder:

 

1. Motor och köregenskaper

Det påstås att Volkswagen-gruppen spenderade 600 miljarder kronor på sin MQB-plattform. Men så revolutionerade också plattformen en hel bilvärld och står som grund till närmare 15 bilmodeller med fler på gång. Det finurliga med MQB-plattformen är att köregenskaperna känns igen i de olika modellerna. Det är alltså lätt att känna släktskapet mellan till exempel en Kodiaq och säg en VW Passat.

Styrningen är direkt. Chassit fast med få vibrationer och komforten är riktigt bra. Lägg till mycket beprövade drivlinor där Kodiaq bland annat kan fås med en 190-litersdiesel med en DSG-automatlåda.

Ford har förstås anammat plattformstänket om än inte i samma grad som VW. S-Max har släkt med Galaxy, Mondeo och nya suv:en Edge. Men Ford har skruvat på köregenskaperna åt lite olika håll beroende på biltyp.

Den nyutvecklade styrningen passar inte lika bra i S-Max som i till exempel nya Edge och automatlådan är inte lika snabb och direkt som i VW-bilarna.

Ford S-Max behöver köras på ett speciellt sätt för att kännas bra - lugnt och försiktigt. Skoda Kodiaq är mer förlåtande och passar flera bilförare.

Vinnare i ronden: Skoda Kodiaq

 

2. Säkerhet och förarstöd

Ford har valt en strategi där mycket av den fina tekniken som Ford förfogar över är tillval. Inte ens i den högsta utrustningsnivån Vignale ingår allt jag vill ha. Även Skoda plockar in en hel del av den nya fina tekniken i olika paket. Men båda bilarna erbjuder i alla fall autobroms som standard på den svenska marknaden, och med liknande prestanda.

Skoda har en välutvecklad struktur för alla tilläggstjänster och funktioner - det är helt enkelt lättare att hitta parkeringshjälpen och filkörningsassistenten.

Fords filkörningsassistent fungerar väldigt likt Volvos med en något okänslig instyrning i filen. Skodas motsvarighet hittade vi redan i VW Passat och den fungerar något mer balanseradt.

Att Ford verkligen kan när alla system är monterade visar EuroNCAP:s toppbetyg i kategorin förarstöd för systermodellen Edge.

Skoda Kodiaq har ännu inte testats av EuroNCAP och kommer därmed troligen att ingå i de nya lite tuffare reglerna som ska börja att gälla 2017.

Vinnare i ronden: Ford S-Max

 

3. Teknik och uppkoppling

Båda bilarna erbjuder bland annat Apple Car Play och har överlag en hög teknisk utrustningsnivå. Jag gillar VW-gruppens menysystem något bättre - det är precis som interiören något mer lättöverskådligt men tydliga och lättlästa knappar, både på och utanför pekskärmen.

Skoda har också ett par riktigt finurliga finesser - som paraply i dörren och de små plastskydden vid dörrarna som ska förhindra parkeringsskador. Självklart är det fyrhjulsdrift och Skodas fina

Fords tekniska finesser är lite svårare att hitta och vill du sätta i din telefon-usb-sladd så behöver du två händer och riktigt smala fingrar. En obegripligt korkad placering av två usb-uttag som jag retar mig på varje gång jag kliver in i bilen och ska använda telefonen.

Ford erbjuder ett så kallat intelligent fyrhjulsdriftsystem som lanseras över hela modellprogrammet. Ford iAwd ska arbeta snabbare än tidigare och känna av ifall något av hjulparen behöver extra kraft för att ge bilen bra fäste totalt.

Vinnare i ronden: Skoda Kodiaq

4. Design

Det är väl bara att erkänna att trenden med suv:ar påverkar oss alla. Familjebussar, småbilar och mellanklasskombis - så gott som alla bildesignerns ritar nu bilar så att de ser suv:aktiga ut. Vi verkar falla för det grovhuggna och fyrkantiga.

Jag tycker också om designen på Skoda Kodiaq - både på utsidan och på insidan. Skoda har trollat bort en hel del av det stora och klumpiga. Finns det någon kritik så är det väl att Kodiaq är lite väl lik sina koncernsyskon.

Ford S-Max är en design av den gamla skolan där innerutrymmen och luftmotstånd styrde hur en familjebuss såg ut. Ford har vissa problem med gränssnittet till föraren men hämtar hem en del i designen av stolar och innerutrymmen. Det går verkligen att bygga om en S-Max efter sina egna behov.

Däremot har jag aldrig riktigt förstått designen med den långt sluttande vindrutan. Det blir ett onödigt stort avstånd fram till vindrutan och ett utrymme som ändå inte går att använda. En omedelbar effekt är också att sikten skyms snett framåt och det blir svårt att se till exempel fotgängare.

Vinnare i ronden: Skoda Kodiaq

 

5. Köpa och äga

Ford S-Max och Skoda Kodiaq har ungefär samma utgångspunkt i prislistan. Men när du börjar lägga på den utrustning du vill ha till bilen så tickar priset upp lite snabbare hos Ford än hos Skoda. Mot det kan ställas att Ford har fem års nybilsgaranti jämfört med Skodas tre år, men båda erbjuder tre års vagnskadegaranti.

Skoda Kodiaq har precis anlänt till bilhallarna och kommer att vara het under större delen av 2017. Jag räknar därmed med att Kodiaq kommer att vara attraktiv som begagnad under flera år framöver.

Ford S-Max är dryga året äldre än Kodiaq och är dessutom omodern i sin design.

Men gäller det att sälja en stor och praktisk familjebil en första, andra och tredje gång så spelar modern design inte en så stor roll. Då handlar det mer om kvalitet och hur praktisk bilen verkligen är. Såna omdömen lever över tid och sprids från bilägare till bilägare. Och Ford S-Max med alla sina finurliga lösningar och smarta justeringar av stolar och annat har alla förutsättningar att bli en populär familjebil i många år framöver. Det gör heller inget att många biltestare tycker att S-Max erbjuder trevliga köregenskaper, även om jag inte håller med.

Vinnare i ronden: Ford S-Max

 

Totalt: Det här är en riktigt jämn match där framför allt ronden Teknik och uppkoppling kunde slutat på ett annat sätt om det inte varit för några av S-Max lite röriga och svåra funktioner. Ford har mycket bra saker på hyllan men det gäller att presentera dem för kunderna också. Skoda Kodiaq helt ny och många har under hösten och vintern spanat nyfiken efter den stora sjusitsiga suv:en med den relativt lilla prislappen. Kodiaq vinner med knappa 3-2 där Ford förlorar på köregenskaper och design.

 

Läs hela testet av duellvinnaren Skoda Kodiaq här.

Läs hela testet av Ford S-Max här.

Är du i stället sugen på en suv från Ford – läs om Ford S-Max här.

Eller kanske en familjebil från Volkswagen – läs om VW Touran här.